Eller ja, kanske inte full spätta medan du grejar med grönsakerna, men du förstår. Kärna ur paprikorna, ansa moroten och fänkålen och skär den i fyra bitar (spara ev fänkålskvistar)
Nu har det varit bra mycket billigare än spätta, lax eller förstås kravmärkt torsk. Finstrimlad fänkål och röd paprika med citronette kanske kan vara nåt
Skiva vitlöken, sellerin och fänkålen. Upprepa tills all spätta har blivit till rullader. Lax- och kräftfärserad rödspätta i räksås 6 portioner6-12 rödspättafiléer (om de är små, beräkna 2 filéer per person)0,5 burk kräftstjärtar250 g lax, fri från skinn och ben1 äggula3 msk grädde1 msk hackad dillsalt, pepparräkskal från 1 kg räkor2 gula lökar2 vitlöksklyftor1 tomat0,5 fänkål2 morötter1 palsternacka1 stjälk stjälkselleri2 persiljestjälkar2,5 dl vitt vin0,5 tsk dillfrön2 msk tomatpuré5 vitpepparkornvatten salt3 dl vispgräddeev en skvätt konjak smör + mjöl Börja med fonden. Lax- och kräftfärserad rödspätta i räksås 6 portioner. 6-12 rödspättafiléer (om de är små, beräkna 2 filéer per person). 0,5 fänkål
Kokt potatis eller luftigt potatismos, en grönsallad med gurka, stekta eller färska tomater, kokt fänkål i klyftor och förstås citron att pressa på fisken