Späd vartefter med den resterande buljongen. Vik ihop spättafiléerna till fyra paket. Servera risotton med den pestobakade spättafilén och citronklyftor
Löken och gurkan ska bli lite glansig, slå på vin vatten och rör ned buljong. I dag testar vi djupfryst spättafilé, kanske inte den bästa konsistensen men smaken
Tillsätt buljongen, peston, oregano och honung. spättarulladerna med dillstekt blomkål. Rödspätta med rossosås med parmesan serverat med pressad potatis
Lägg rullarna i en ugnsform, häll på buljongen/vinet och låt stå i ugnen ca 20 minuter tills baconet börjar bli knaprigt. 600 g spättafilé. 1 dl fiskbuljong eller vitt vin
Häll buljongen runtom filéerna och täck formen med aluminiumfolie. 250 g spättafiléer. 3 dl fiskbuljong. Lägg ut filéerna på en skärbräda och strö över salt
Lax, torsk, spätta, sej. Häll över buljong så det täcker riset och koka på svag värme. Fyll på med mer buljong i omgångar, så det täcker riset, allt eftersom buljongen kokar in
Späd med mjölk, fond/buljong och fiskspad från formen. Fiskgratäng med mos & spätta i dillsås. ca 500 g spätta. 1,5 msk fiskfond/1 buljongtärning. 1 äggula ca 500 g spätta. 1,5 msk fiskfond/1 buljongtärning 1 tsk dill
Lägg spättafileerna på en skärbräda och fördela laxen och kräftstjärtarna över. Vispa ihop vin, vatten, buljong, grädde, vetemjölet och resten av dillen
Ett riktigt bjudrecept är att linda in flundrorna (eller för den delen spättafiléerna om du har lättare att få tag på det) i rökt lax och servera med potatis och vitvinssås