Rödspätta smakar inte så mycket så därför är kryddorna och tillbehören desto viktigare. Flå spättan och kryssa den tjockaste sidan (skär ett snitt) och lägg den i ett ugnssäkert fat
Lägg ost och basilika på fisken, salta och peppra och vik filéerna dubbla. Men er tänker vi bjuda på en fiskrätt, en spättamiddag, helt och hållet egenkomponerad av Anki av stuket "man-tager-vad-man-haver"
4 900 g fast potatis 800 g rödspätta salt och peppar 1 citron Örtsås 1/2 kruka persilja 1/2 kruka basilika 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 fiskbuljongtärning 1 tsk maizena majsstärkelse 1 dl vatten Tillbehör 150 g salladsärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Panera sedan spättan genom att först doppa i mjöl (täck hela fisken), ägg och sist ströbröd. Lägg tomat, rödlök, chili och basilika i en skål, salta och vänd i creme fraichen smaka av och låt vila tills det är dags att servera
Snabb rödspätta med färskt grönt och lime- och basilikasås. Rör ihop créme fraiche, limeskal- och saft samt basilika, smaka av såsen med salt och peppar
Lax, torsk, spätta, sej. Här har vi nämligen en rätt med några av mina personliga favoritsmaker - vi pratar mozzarella, vi pratar zucchini och vi pratar basilika - något av det godaste jag någonsin ätit
Riv basilikablad över. Spätta med rostade tomater 4 portioner, 30 minuter Plattfisk är tacksamt att laga. 8 små eller 4 stora rödspättefiléer, eller annan plattfisk 8 perfekta små röda tomater 8 små gula eller orangea tomater 1 nypa socker 1 chili flingsalt nymalen svartpeppar fin olivolja 1 kruka färsk basilika 1 mozzarellaost 1/2 citron Dela tomaterna i halvor och sprid ut dem i en ugnsfast form. 1 kruka färsk basilika
Ugnsbakade grönsaker med spätta och kall sås. Blanda olivolja, vitlök, basilika, salt och peppar vänd runt bland grönsakerna och slå upp allt i en ugnsfast form
2 Tillsätt vinäger och basilika och låt det hela bli riktigt varmt. 600 g spättafilé. 1 kruka basilika. 1 Fräs champinjoner, zucchini och rödlök i olivoljan i 2–3 minuter, salta och peppra