Idag fanns fin hel rödspätta i fiskdisken. En klassiker till spätta är remouladsås. Jag har tidigare givit recept på helstekt rödspätta och här kommer receptet på remouladsås
Tillsätt sedan ättiksgurka, kapris och socker. 5 såser till torsk och spättaKRASSESÅS4 portioner2 dl mjölk2 msk vetemjöl2 dl spad från den kokta fisken½ dl klippt kryddkrassepressad citronsalt, pepparVispa ihop mjölk och vetemjöl i en kastrull och låt det koka upp. GRÄDDFILSSÅS2 portioner1½ dl gräddfil2 tsk majonnäs2 msk finhackad ättiksgurka½ msk kapris1 krm sockerBlanda gräddfil och majonnäs
Smält margarinet i en stekpanna och stek spättafiléerna långsamt ca 3 minuter på var sida tills de blivit knapriga och gyllenbruna. 2 msk hackad ättiksgurka. 4 dubbla spättafiléer
Tillsätt sedan ättiksgurkan, kaprisen och sockret. 2 msk finhackad ättiksgurka. Krassesås. Vispa ihop mjölk och vetemjöl i en kastrull och låt det koka upp