Spätta ättiksgurka recept

Spätta med remouladsås

Spätta med remouladsås

Idag fanns fin hel rödspätta i fiskdisken. En klassiker till spätta är remouladsås. Jag har tidigare givit recept på helstekt rödspätta och här kommer receptet på remouladsås
Skagenspätta

Skagenspätta

Ofta serveras spättan med ett hack av rödbetor, ättiksgurka och kapris. Rödspätta är något man måste äta när man är i Skagen
Stekt rödspätta med kapris och rödbetor

Stekt rödspätta med kapris och rödbetor

3 msk finhackad ättiksgurka. 4 portionsspättor salt peppar från kvarn 4 msk vetemjöl 4 msk smör 3 msk finhackad ättiksgurka 3 msk finhackade rödbetor 2 msk finhackad kapris kokt potatis citronklyftor

5 såser till torsk och spätta

Tillsätt sedan ättiksgurka, kapris och socker. 5 såser till torsk och spättaKRASSESÅS4 portioner2 dl mjölk2 msk vetemjöl2 dl spad från den kokta fisken½ dl klippt kryddkrassepressad citronsalt, pepparVispa ihop mjölk och vetemjöl i en kastrull och låt det koka upp. GRÄDDFILSSÅS2 portioner1½ dl gräddfil2 tsk majonnäs2 msk finhackad ättiksgurka½ msk kapris1 krm sockerBlanda gräddfil och majonnäs

Spätta med hemlagad remouladsås

Smält margarinet i en stekpanna och stek spättafiléerna långsamt ca 3 minuter på var sida tills de blivit knapriga och gyllenbruna. 2 msk hackad ättiksgurka. 4 dubbla spättafiléer

5 såser till torsk och spätta

Tillsätt sedan ättiksgurkan, kaprisen och sockret. 2 msk finhackad ättiksgurka. Krassesås. Vispa ihop mjölk och vetemjöl i en kastrull och låt det koka upp