Sotad grönsaker recept

Sotad salmalax och springrolls

Sotad salmalax och springrolls

Strimla grönsakerna tunt. Sotad salmalax. Så himla lättlagat och extremt gott. Badda laxen med ordentligt salt och socker på båda sidorna
Sotad lax med blåbär

Sotad lax med blåbär

Passar garanterat inte bara till lax utan borde fungera till kött, kyckling eller som dipp till grönsaker
Lax med picklade grönsaker

Lax med picklade grönsaker

Lägg bitarna över grönsakerna. Plocka grönsakerna i små buketter och stek dem på låg värme i smöret i 3–4 min, tillsätt ättika, socker och en gnutta salt
Kycklinglår med sotad salladslök

Kycklinglår med sotad salladslök

Kycklinglår med mirepoix och sotad salladslök. Servera när kycklingen är klar genom att gömma lite bräserad mirepoix under den och sedan sprida ut lite mer mirepoix och sotad salladslök
Rödtunga Walewska

Rödtunga Walewska

Jag serverade min rödtunga med en reducerad vitvinssås, fluffig pommes duchesses, sotad salladslök och ciselerade champinjoner
Inkokt lax med stjärnanis och romsås

Inkokt lax med stjärnanis och romsås

Lägg de råa grönsakerna på laxen tillsammans med den sotade schalottenlöken. Låt lax och grönsaker rinna av precis innan servering
Rödbetsbiffar med trattkantarellsås

Rödbetsbiffar med trattkantarellsås

Ta ut plåten efter ca 20 min och rör om försiktigt med en stekspade så att så många grönsaker som möjligt får chansen att bli knapriga
Valborgsmiddag med eld i fokus

Valborgsmiddag med eld i fokus

Grillad flankstek med sotad schalottenlök och broccoli (rödvinsvinägrett)4 pers4 skivor flankstek a 170 gram6 st schallottenlökar (skalade )5 dl kalvfond2 lagerblad4 kvistar timjan3 huvuden broccolisaltsvartpepparmatoljaBörja med att salta och peppra köttet och grilla över het glöd tills du fått fin färg på båda sidorna. Rödvinsvinägrett5 dl rödvin1 st morot (skalad)3 st vitlöksklyftor (skalade)2 st rödlökar (skalade)10 kvistar timjan10 hela svartpepparkornfonden från lökarna2 st mogna tomater (skivade)saltvinägermatoljaolivoljaSkär grönsakerna i lika stora bitar och rosta hårt i en kastrull med matolja, slå på vinet och koka ner till hälften med timjan och pepparn