Ta ut den rostade potatisen och grönsakerna ur ugnen. Servera till sotad och fänkåls-beurre blanc. Grovhacka bladpersilja och blanda med de rostade grönsakerna
Lägg bitarna över grönsakerna. Plocka grönsakerna i små buketter och stek dem på låg värme i smöret i 3–4 min, tillsätt ättika, socker och en gnutta salt
Kycklinglår med mirepoix och sotad salladslök. Servera när kycklingen är klar genom att gömma lite bräserad mirepoix under den och sedan sprida ut lite mer mirepoix och sotad salladslök
Grillad flankstek med sotad schalottenlök och broccoli (rödvinsvinägrett)4 pers4 skivor flankstek a 170 gram6 st schallottenlökar (skalade )5 dl kalvfond2 lagerblad4 kvistar timjan3 huvuden broccolisaltsvartpepparmatoljaBörja med att salta och peppra köttet och grilla över het glöd tills du fått fin färg på båda sidorna. Rödvinsvinägrett5 dl rödvin1 st morot (skalad)3 st vitlöksklyftor (skalade)2 st rödlökar (skalade)10 kvistar timjan10 hela svartpepparkornfonden från lökarna2 st mogna tomater (skivade)saltvinägermatoljaolivoljaSkär grönsakerna i lika stora bitar och rosta hårt i en kastrull med matolja, slå på vinet och koka ner till hälften med timjan och pepparn