Sos smör ost sill recept

Två sorters Sill till Midsommar

På Midsommar är det istället SOS som har huvudrollen. Smör, Ost och Sill. Svensk Midsommarmat Inlagd sill i olika former hör ju verkligen till i vårt traditionella firande av Midsommar
Påsktips del 1 – Sill

Påsktips del 1 – Sill

SOS – Inlagd sill med ost och smör. Inlagd sill. Heminlagd sill till påsk. Det blir mamma som får lägga in sill och fixa lite gott tills jag kommer hem på långfredag

Tyrols vilda julbord

Några av mina favoriter blev tunnbrödet (Rieskabröd) som jag åt flera skivor av tillsammans med den fantastiska julskinkan och sötstark senap och äppelmos, rensteks- och pepparrotssill, kräftsill, hjortronbakad lax, souvasgravad lax, gompasås, björnskinka, älgsalami, rökt bäverstek, vargtasspaté, rådjursstek, souvas, björnköttbullar, guldvaskarpanna, blodpudding från ren, kåtarökt röding, smörstekt svamp, rökta revbensspjäll och rödkål
SOV

SOV

SOS alltså smör, ost och sill, känner väl de flesta till. Smörgås, ost och vin. Smält smöret och häll sedan i mjölken och låt det bli fingervarmt

SOS – Smör Ost & Sill

En klassiker på vårt nordiska sillbord är Smör, ost och sillSOS. På krogen Gyllene Freden i Stockholm satt kulturpersonligheter som Bellman, Evert Taube och Cornelis Vreeswijk och mumsade i sig SOS och drack nog både nubbe och öl till