Hallon eller annan frukt eller bär till garnering (valfritt). Den vackra och djupa färgen och den goda smaken som açaí ger lämpar sig perfekt till sorbet glass
Servera gärna med hallon som du bara tinar och rör samman till en sås, det smakade ljuvligt till. En champagnesorbet låter väl som ett bra alternativ för de av er som har funderat på att servera glass till efterrätt under de sista skälvande timmarna på årets sista dag
Smula marängflagor över, dekorera gärna med ett blad mynta eller citronmeliss och kanske halloncoulis (hallonpuré du sparat men inte har lika mycket sockerlag i som till sorbeten)
En sherbet är ett mellanting mellan glass och sorbet. Toppade kakan med minimaränger (hur du gör dem hittar du här), pistagenötter , färska hallon och citronmeliss
saften från en citron. Hallonsorbet. Jag gillar verkligen sorbet och det är perfekt att ha som dessert efter en lite tyngre middag då du bara vill ha något lätt och fräscht, sorbet går alltid ner
Vi har gjort förföriska sorbeter på vita persikor, färska jordgubbar, hallon, päron, hjortron, citron med mera och en av favoriterna är just lingonsorbeten som du här får recept på
Idag tänkte jag testa en sorbet med hallon, mango och rosévin. En härlig citron och hallonpaj överst, äppelpaj, salt caramel tart och slutligen en dessert som jag serverade på Nobel-servisen
Igår så gjorde jag denna friska hallonsorbet. Annars så häller man blandingen i en bunke och ställer in i kylskåpet och rör om då och då för att sorbeten ska få en fin konsisten