Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker
Servings. 4. Cook Time. 40 Min. Kålbowl med asiatisk köttfärssås. Quiche utan pajskal. 25 Min. Indisk paneergryta med ingefära, vitlök och cashewnötter
Soppgryta med Fläsk och Vitkål 350 gr Torrsaltat Fläsk ½ litet Vitkålshuvud 1 stor Morot 10 cm Purjolök 1 Vitlöksklyfta 2 Lagerblad 10 Vitpepparkorn 1 tsk Kummin 1 msk Äppelcidervinäger 1 msk Ekologiskt Buljongpulver Vatten Skär vitkålen i klyftor och moroten i skivor
Soppgryta med kött 2-3 portioner 200 g nötkött (grytbitar eller liknande) 1 morot 1 - 1/2 dl makaroner Tomatsås 1 burk krossade tomater 1 msk olivolja 1 tärnad/skivad vitlöksklyfta 1 tsk mejram 1 tsk salvia 1 tsk timjan salt svartpeppar 1/2 dl vatten Lägg alla ingredienserna till såsen (allt utom vattnet) i en panna och låt det småkoka några minuter
364 kcal19,6 g protein17,3 g fett29,4 g kolhydraterSoppgryta med chorizo, 4 port2 morötter1 purjolök2 dl gröna linser5 dl grönsaksbuljong1 msk tomatpuré1 msk paprikapulversvartpeppar300 g chorizo1. Soppgryta med chorizo, 4 port