Soppa potatis kålrot recept

27 Spara
Mammas Hedvigsoppa

Mammas Hedvigsoppa

Mammas Hedvigsoppa 4-5 portioner 400 g nötfärs 2 gula lökar 1,5 liter vatten 2 köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré 1 msk soja 1 nypa strösocker 1 purjolök 3 potatisar 250 g vitkål 3 morötter ev
4 Spara
Köttorgie med tryck

Köttorgie med tryck

Det blev ganska mycket buljong över som vi tänker äta som soppa en annan gång. skär köttbiten i mindre bitar och garnera med nyriven pepparrot, kokt potatis och inlagd gurka
4 Spara
Matig grönsakssoppa

Matig grönsakssoppa

potatis och kålrot. Skölj och skiva purjolöken. Skala och skär rotfrukterna i små tärningar. Fräs purjolök och rotsaker i oljan i en kastrull
2 Spara
Korvgryta med senapscreme

Korvgryta med senapscreme

Åhh vad längesen jag gjorde korvgryta mina vänner och jag undrar bara varför. när jag var liten och kom hem från skolan och mamma gjort korvgryta så var det inga glädjeskutt jag tog direkt eller när man redan vid grindstolpen kände kållukten från soppa eller pudding
2 Spara
Köttfärssoppa på mitt sätt

Köttfärssoppa på mitt sätt

Tillsätt löken, kålroten, morötterna köttfärsen och timjan. Kålrot skuret i små kuber. Efter 15 minuter tillsätts potatisen och chilisåsen, rör om i grytan, låt små koka tills potatisen är klar. 4-5 potatisar
1 Spara
Köttsoppa

Köttsoppa

potatis. Lägg ner högreven i vattnet tillsammans med den skalade palsternackan, delad gullök och en bit av kålroten
1 Spara
Skördefest

Skördefest

*Soppa, och för att få en mycket god smak så finhacka vitlök och stek den försiktigt. *Koka rotsakerna (tex, kålrot, morot, palsternacka o potatis) i en traktören panna så de knappt täcks med buljong blandad med dijonsenap och persilja
1 Spara
Fisksoppa med smak av saffran

Fisksoppa med smak av saffran

Ifall du inte visste det så är fisk snabbmat. Fisksoppa med smak av saffran med västerbottentunnbröd 4-6 portioner. Ca 1,5 liter fiskbuljong (på tre buljongtärningar + 1,5 liter vatten eller fiskfond). 1 paket saffran. Tillsätt saffran och fisken i soppan och låt sjuda i ca 5 minuter innan servering. Ca 1,5 liter fiskbuljong (på tre buljongtärningar + 1,5 liter vatten eller fiskfond). 1 paket saffran
1 Spara
Falusoppa

Falusoppa

Skala potatisen och skär den i tärningar. kålrot. Skär rot- och grönsaker i lika stora bitar som potatisen och lägg över i grytan
Sökförslag och sidor