Koka upp vatten, buljong och lagerblad. Skala eller skrubba morötter och potatis. Skiva morötterna och dela potatisen i bitar, och låt koka i buljongen i 5 minuter
Skala potatisen och skär i små bitar. Lägg potatis och grönsaker i en kastrull, häll i vattnet, det ska täcka grönsakerna/potatisarna, lägg i köttbuljongen
Nu är det sopptider igen. I alla fall hos oss som har haft soppuppehåll under sommaren. Målet är att äta soppa en gång i veckan, men vi har bara smygstartat än så länge
Som vårsoppa, sommarsoppa eller kanske höstsoppa. Gräslöken är så tacksam att odla att den växer under hela odlingssäsongen om man bara ser till att skörda regelbundet
Det här är en härlig sommarsoppa, som passar att servera en riktigt varm och soldränkt sommardag. Och nu verkar det ju som att vi fått tillbaka sol och sommarvärme efter de spridda midsommarskurarna över landet