2 dl vinbär. Smörj och bröa små pajformar med löstagbar kant. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Fördela smeten i formarna och lägg i hälften av bären
Kanel, kardemumma, äkta vanilj är smaskens ihop med rabarber, vinbär och hallon. Sommarkaka 8-10 port. Här kommer ett superenkelt recept på sommarens godaste kaka
Den här kakan är perfekt att göra nu i slutet på sommaren när man har lite vinbär, jordgubbar eller andra bär över, men den fungerar även att göra med frysta bär
En perfekt sommarkaka. Som jag tidigare berättat om har jag ju hinnat massor av röda vinbär på våran gård och eftersom ingen verkar plocka några bär så hjälper vi till att äta upp dem
En enkel vår- och sommarkaka eller -paj som smakar bäst om den görs på färska rabarber. ca 250 g körsbärskompott eller frysta bär (eller färska, eller andra bär — hallon, jordgubbar, vinbär …). ca 250 g körsbärskompott eller frysta bär (eller färska, eller andra bär — hallon, jordgubbar, vinbär …)
Om ni, likt mig, drabbades av den totala infrysningsneurosen förra sommaren och nu står till knäna i frostiga, vinbärsfyllda platsburkar som ni inte vet vad ni ska göra av kan det här vara räddningen
Fördela först vinbären och sedan kokossmeten i formarna. Ca 5 dl vinbär. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda margarin eller smör, socker och vetemjöl till en deg