3 dl hallon. Smörj och bröa små pajformar med löstagbar kant. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Fördela smeten i formarna och lägg i hälften av bären
På besök i trädgården hos både min mormor och mina föräldrar finner jag allt från både hallon och rabarber, till blåbär, och smultron, i överflöd - vad gör man så, om inte tar vara på situationen, och bakar en riktigt "äkta svensk sommarkaka" med de färskplockade bären
1 1/2 dl vispad grädde1/2 dl blandade bärNågra körsbär, jordgubbar, hallon eller andra bär som dekorationBörja med att sätta ugnen på 175 grader med ett galler på nedersta fasen
Häll smeten i formen och strö över hallonen. ca 3dl hallon, jag använder frysta ekologiska hallon. ca 3dl hallon, jag använder frysta ekologiska hallon
En bra sommarkaka med andra ord. Om man inte har några rabarber till hands är jag ganska säker på att rabarbern kan bytas ut mot jordgubbar eller hallon
En enkel vår- och sommarkaka eller -paj som smakar bäst om den görs på färska rabarber. ca 250 g körsbärskompott eller frysta bär (eller färska, eller andra bär — hallon, jordgubbar, vinbär …). ca 250 g körsbärskompott eller frysta bär (eller färska, eller andra bär — hallon, jordgubbar, vinbär …)
3 dl hallon. 1. Smörj och bröa små pajformar med löstagbar kant. Riv mandelmassan och blanda med äggen. 2. Fördela smeten i formarna och lägg i hälften av bären