På besök i trädgården hos både min mormor och mina föräldrar finner jag allt från både hallon och rabarber, till blåbär, och smultron, i överflöd - vad gör man så, om inte tar vara på situationen, och bakar en riktigt "äkta svensk sommarkaka" med de färskplockade bären
(dubbla receptet om du gör i en 25-30 cm form)Smör och ströbröd att bröa formen med25g margarin1 ägg1 1/3 dl socker1 tsk vaniljsocker2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1/2 dl mjölk2 dl blandade färska eller frysta bär (jag använde jordgubbar, vinbär, blåbär och körsbär)Till servering. 1 1/2 dl vispad grädde1/2 dl blandade bärNågra körsbär, jordgubbar, hallon eller andra bär som dekorationBörja med att sätta ugnen på 175 grader med ett galler på nedersta fasen
Tillsätt 6 msk kakao och använd enbart hallon. 225 g frysta blåbär. 600 g frysta hallon. Vispa ägg och socker tills det blir vitt, pösigt och lätt i konsistensen
Fördela blåbär, hallon och vinbär över smeten. Ca 100 g blåbär. Ca 100 g hallon. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron