Och om du stänger ner datorn över sommaren hoppas jag att vi hörs i höst igen (även om jag kommer att blogga lite då och då i sommar med – för att jag vill )
Hur mycket jag än älskar sommarens överflöd av bär och färska frukter i alla de slag, primörgrönsaker, späd sparris och härliga sallader så älskar jag de mer mustiga rotsakerna, pumpan, svampen och kål i alla former som finns att tillgå såhär i höst
Sommaren inleddes med två underbara veckor i Kroatien, i den lilla staden Rovinj i regionen Istrien. Med den annalkande hösten så blir det alltmer frestande att tillbringa tid i köket med en varm ugn och en jäsande deg
Vi käkade hamburgare och varvade efterrättschoklad med prat om minnen från en svunnen sommar, de senaste händelserna, och livet i stort allt medan lågorna från stearinljusen fladdrade mot den blåvita kökstapeten
Jag som egentligen gillar sommarenoch värmen. Hösten är här och det är helt ok det också. Hem till henne efteråt och tillsammans lagade vi en supergod paj med sallad
Hösten gör sig påmind, men samtidigt är det så mycket av sommaren som dröjer sig kvar. Än finns det tillräckligt med blommor i trädgården för att plocka in buketter, squashplantorna blommar och ger frukt, tomaterna mognar en efter en, bondbönorna har blommat om och blivit till en ny liten skörd