Du kan soltorka tomater på många olika vis. Här kommer ett snabbtips när du vill servera dem till en middag, men du har inte hunnit "lägga in" dem i tid
Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan neråt. Om du har något verktyg som har en platt yta längst ner ( såsom en stekspade eller en potatisstötare) kan du pressa lite extra på tomaterna precis innan du ska ta bort dom, för att pressa ut extra mycket vätska
Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp och squash i förväg, soltorkadetomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
Ett tips om pajskalet spruckit - vilket det ganska ofta gör med just glutenfria pajdegar - är att snabbt "laga" det med lite ost som får smälta ned i sprickorna genast när det kommer ut ur ugnen
Få ingredienser och går snabbt att röra ihop. 1½ msk röd pesto eller soltorkadetomater creme. Denna sås hade vi till kycklingen igår och den passar lika bra till kött
Finstrimla de soltorkadetomaterna och tillsätt dessa i såsen. 5-6 soltorkadetomater i olja. Koka creme fraiche, mjölk, hummerfond, tomatpuré och citronsaft i en vid panna