Lägg på strimlad basilika (eller torkad) och sedan strimlade soltorkadetomater. Välj någon typ av rökt "finskinka" som prosciuotto eller serrano och satsa på färsk basilika i stället för torkad
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkadetomater. Finhacka persilja, soltorkadetomater och vitlök samt ett par matskedar av marinaden, antingen för hand eller i en mixer
ca 4 pers120 g rökt skinka, hackad6 soltorkadetomater i olja, strimladeca 1 dl strimlad paprikasallad (i glasburk)4 dl creme fraiche3 msk tomatpesto1 hönsbuljongtärningsalt och grovmalen svartpepparBlanda alla ingredienser i en kastrull och låt det småputtra några minuter. 120 g rökt skinka, hackad
Fräs tomaterna och skinkan. Ta lite av oljan från tomaterna, och hetta upp i en vid panna. Vegetarianer utesluter förstås skinkan, och tar förslagsvis tärnade champinjoner i stället
Lägg upp en portion och servera med riven parmesan och lufttorkad skinka. Ingredienser ( 4 personer)300 gram pasta1,5 dl Creme fraiche1,5 msk creme av soltorkadetomater0,5 dl kaprisSalt & svartpepparPressad citronRiven parmesanostett par skivor lufttorkad skinkaGör så här1. 1,5 msk creme av soltorkadetomater
Hacka eller grovmixa skinkan, och riv osten grovt. Här kommer alltså en klassisk ost- och skinkpaj, men i glutenfri tappning och med tillägg av soltorkadetomater och lite extra goda kryddor
Färska tomater. Till de små blir det en röra på skinka, riven ost, paprika och majonnäs. Dekorera med färska tomater och varför inte lite färska örter som basilika och persilja