-Extra olja från de soltorkadetomaterna, (detta är den enda typ av olja som används). Det är busenkelt att göra sin egen pesto, det är det inget snack om, dock är både parmesan och pinjenötter dyra råvaror så vill man göra det lite ekonomiskt för sig (passar bra för en som förbrukar mycket pesto) kan man byta ut dessa ingredienser mot en billigare hårdost med styrka, ex
Hacka soltorkadetomater samt basilikan, smula sönder fetaosten. Skär tomaterna i skivor. Strö över soltorkadetomater, fetaost, salami, nötter samt basilika
Samt lite pinjenötter. Jag smaksatte också med tomatpuré för att inte göra den för rinnig i konsistensen, soltorkadetomater (för att jag hade en burk hemma och det kändes som det inte kunde bli fel), vitlök, lök och färsk spenat
Lägg i babyspenat, grovhackade oliverna (gärna fyllda med chili för bra sting), strimlade soltorkadetomater, pinjenötter, samt hackade oreganoblad i skålen
Blanda i fetaost, soltorkad tomat och pinjenötter i smeten. Ingredienser för 6 st muffins4 ägg½ dl grädde0,75 dl riven ost (ej för smakrik)½ dl riven parmesan75 g fetaost5 st soltorkadetomater (jag tog med vitlökslag)2 msk pinjenötterSaltSvartpepparBasilika, torkadGör så härSätt ugnen på 175 grader