Borsta potatisen och picka den med en gaffel, skala och klyfta löken grovt. Blanda rapsoljan med rosmarinen och löken, lägg upp i ugnsfast form tillsammans med potaatisen
Fördela den karamelliserade löken över smördegsbitarna, toppa med soltorkadetomater och oliver. Skala och skiva 3 gula lökar. Stek löken riktigt mjuk och gyllene i en klick smör (tar ca 15 minuter). Smaksätt löken med 0,5 tsk torkad timjan, 0,5 tsk torkad rosmarin samt 1 tsk strösocker. Strimla och grovhacka 1 dl soltorkadetomater i olja
De soltorkadetomaterna plockade jag från en av byttorna med marinerade grönsaker och tillbehör, där man hittar marinerade vitlöksklyftor, oliver, kronärtskoka m
Tillsätt soltorkadetomater, all lök, paprikan, coctailtomaterna och låt det fräsa ihop. 4 st soltorkadetomater i olja, hackade. 2 vitlöksklyftor, finhackade. 1 gul lök, hackad. 8-10 st coctailtomater, delade i halvor
Gör dressingen genom att finhacka tomaterna och löken och blanda med peston och oljan. 6 soltorkadetomater + 3 msk av oljan2 msk pesto2 schalottenlökar1vitlöksklyfta1 dl olivoljasalt, pepparBryn filén hel runt om och stek den färdig i ugnen ca 25 min. 2 schalottenlökar. 1 vitlöksklyfta
När köttet fått yta, sänk värmen, ha ner hackad gul lök, vitlök och svamp i pannan. Ha därefter ner strimlad paprika, serranoskinka och soltorkadetomater
Hacka löken och fräs den i smöret tills den blivit gyllende. Det är något speciellt med kombinationen av fetaost och soltorkadetomater som gifter sig så bra