Tillsätt fetaost, oliver och soltorkadetomater, också de i mindre bitar. några soltorkadetomater. Vegetarisk pastasallad3 portionerKall, kokt fullkornspasta (jag tog de rester vi hade kvar så jag vet inte hur mycket pastan vägde, men gissar på ca 160 gram i torr vikt)½ paket fetaostnågra soltorkadetomater10-15 oliver, vi hade både svarta och gröna1½ avokadomorottomatergurkabladspenat1 tetrapak GoGreens Bönmix ( - De har fler varianter på tetrapak med bönor och linser i sitt sortiment
Grekisk omelett med oliver & fetaost, soltorkadetomater och basilika. Servera med fullkornspasta och din favorittopping till köttfärssås – ketchup eller parmesan, kanske
Hacka soltorkadetomater och spenat. Skölj och halvera cocktailtomaterna. 250 g vanlig pasta eller fullkornspasta, typ castellane, gnocchi eller skruvar. 10 soltorkadetomater i olja. 10 cocktailtomater
Vi kan komponera våra måltider utifrån billigare råvaror och välja bort saker som soltorkadetomater inlagda i extra virgin olivolja (50 pix burken. MåndagFrukost - omelett med rödlök och körsbärstomaterLunch - pasta med kidneybönssås och riven morotMiddag - ugnsrostade rotsaker, buljongkokta kidneybönor, smörstekt seitan, tzatzikiTisdagFrukost - havregrynsgröt, jordgubbssylt, mjölk, knäckebröd med smör eller avocadoLunch - pyttipanna av måndagens middagMiddag - ärtsoppa med senap, tjockpannkaka med kanel och äppleOnsdagFrukost - ägg och smörgåsLunch - ärtsoppa med senap, tjockpannkaka med kanel och äppleMiddag - potatismos (ja, det fanns ekologisk "gammalpotatis" kvar i affären) med bönbiffar (kidneybönor, ägg, riven morot) och kokt broccoliTorsdagFrukost - naturell yoghurt, müsli, russin och skivad bananLunch - potatismos, bönbiffar, broccoliMiddag - fullkornspasta med sås av röda linser, ärtor och majs tillFredagFrukost - havregrynsgröt med mjölk och hemkokt lingonsylt, bröd och smör eller avocadoLunch - fullkornspasta med sås av röda linser, ärtor och majs tillMiddag - hembakt pizza (med hushållsost som inte var ekologisk men som kostade 30 kr/kg, jag köpte 2,2 kg, rev det och frös in så det räcker till massor av fredagspizzor)LördagFrukost - pannkakor med kanel och fruktsalladLunch - gårdagens pizzaMiddag - riswok av råris, tomat, sojagrytbitar, lök och vilka andra grönsaker som finns kvar, jordgubbspaj till efterrättDet här är en ungefärlig meny och utifrån de råvaror jag handlat till de här maträtterna kan jag såklart göra annan mat om jag känner för det eller om något annat passar familjen bättre
Igår gjorde vi en pastasallad med soltorkadetomater, egenplockad knaperstek svamp och lite riven parmesan och idag kände jag för att återigen hitta på något gott