Gör dressingen genom att finhacka tomaterna och löken och blanda med peston och oljan. 4 port200 grader1 stor fläskfilésmörsalt, pepparDressing. 6 soltorkadetomater + 3 msk av oljan2 msk pesto2 schalottenlökar1 vitlöksklyfta1 dl olivoljasalt, pepparBryn filén hel runt om och stek den färdig i ugnen ca 25 min. Häll över dressingen och ställ kallt minst 2 timmar innan servering
Soltorkadetomater sätter bra piff på de flesta sallader och såser. Jag väljer att köpa tomater i olja och ser till att även oljan kommer till nytta i olika dressingar
Du kan soltorka tomater på många olika vis. Även att tomater krymper i ugnen -räkna därför med extra många (vanliga) tomater om du ska servera de som tillbehör till en måltid
Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp och squash i förväg, soltorkadetomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
Lägg i en form eller på tallrik och ringla över dressingen/marinaden. Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkadetomater
Hacka lök, vitlök, tomater och strimla basilikan. Gör iordning dressingen. Låt köttet marineras i dressingen mist 12 timmar. 25 g soltorkadetomater (i olja)
Mixa ihop oljan, basilikabladen, citronen och honungen till en dressing. Denna matiga sallad, innehållande bland annat matvete, stora vita bönor, soltorkadetomater, oliver och fetaost, svängde jag ihop häromdagen (vart jag har fått tag i idén till receptet kommer jag tyvärr inte ihåg)
Dressing/marinad. Dagen därpå, lägg upp kycklingen på ett fat och dekorera med tomater och oliver. 1 ask Körsbärstomater. 1 dl soltorkadetomater. 1 dl soltorkadetomater
Blanda linser, grönkål och soltorkadetomater, och häll över dressingen. 3 dl linservatten + buljongpulver(buljongtärning)200 g färsk grönkål1 dl soltorkadekörsbärstomater½ dl olivoljaskal och pressad saft av en ½ citron1 tsk örtsalt - jag tog Renée Voltaires örtsalt med ramslök1 vitlöksklyftaKoka linserna enligt anvisning på förpackningen, men med tillsats av buljong. 1 dl soltorkadekörsbärstomater