Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkadetomater
6 portioner 1 liten burk soltorkad tomat (ca 140 g) 200 g mozzarella 1 lök 2-3 vitlöksklyftor 2 pkt krossad tomat (ca 400 g styck, gärna finkrossad) 2-3 dl grädde 1 dl vatten 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad basilika 1 tsk paprikapulver eller chiliflakes 1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker 1 tsk dijonsenap Salt & svartpeppar Finhackad basilika till garnering Olja till stekning Servering. Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min utan lock. 1 msk balsamvinäger
Gör en tomatsås på krossade eller hela tomater, med lite balsamvinäger, lök, vitlök och kryddor. Detta är ett av min kompis Malins favoritrecept så ikväll var jag tvungen att testa
Vispa ihop balsamvinäger och fransk senap. Skiva potatisen, hacka löken och strimla tomaterna. 10 soltorkadetomater. 1 msk balsamvinäger. 10 soltorkadetomater
Strimla tomaterna, hacka löken och pressa vitlöken. Låt de soltorkadetomaterna ligga i blöt i vatten, ca 30 minuter. 50 g soltorkadetomater. 3 msk balsamvinäger
Strimla de soltorkadetomaterna. Pressa i vitlöken och tillsätt 3 msk olja från de soltorkadetomaterna samt balsamvinäger. 140 g SoltorkadeTomater. 1 msk Balsamvinäger Vit
Ha kvar stekskyn i pannan och häll på creme fraiche och mellangrädde, jag hade lite soltorkadetomater kvar som jag hällde i och smakade av med balsamvinäger och koka ihop