Pensla degen med vatten och strö på rikligt med solrosfrön och lite rågsikt. Av denna deg blev det 15 frallor6 gram jäst (6 krm)600 gram vatten (6 dl)780 gram rågsikt (13 dl)12-18 gram salt (2-3 tsk)40 gram honung ( 2 msk)Dag 1, kvällRör ut jästen i lite vatten och tillsätt sedan övriga ingredienser
Solrosbullar. 390 gram(6½ dl) rågsikt. Jag ska inte sticka under stol med att jag älskar bröd. I synnerhet sådär segt å smakrikt surdegsbröd(kommer ni i håg bak-hysterin när jag var föräldraledig
Solrosbullar. Solrosbullar. 6,5 dl rågsikt. 6,5 dl rågsikt. Helgfrukost. Jag älskar helgfrukost. Nu för tiden hinner jag ju ta långfrukost varje dag (med vissa avbrott för uppmärksamhet av Oliver)
Och visst är det så, har bakat solrosbullar tidigare, med rågsikt. Vilken härlig vecka jag haft. Min bror med familj har varit i Falkenberg, vilket har varit supermysigt
Jag tog vanligt smör istället för margarin och valde rågsikt. Efter lunchen, det sista av "Grön pastasallad" (se tidigare inlägg för receptkälla) bakade jag "Solrosbullar"