Solrosbullar rågsikt recept

Solrosbullar

Solrosbullar

Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet. 6 dl rågsikt
Solrosbullar

Solrosbullar

Pensla degen med vatten och strö på rikligt med solrosfrön och lite rågsikt. Av denna deg blev det 15 frallor6 gram jäst (6 krm)600 gram vatten (6 dl)780 gram rågsikt (13 dl)12-18 gram salt (2-3 tsk)40 gram honung ( 2 msk)Dag 1, kvällRör ut jästen i lite vatten och tillsätt sedan övriga ingredienser
Solrosbullar.

Solrosbullar.

Solrosbullar. 390 gram(6½ dl) rågsikt. Jag ska inte sticka under stol med att jag älskar bröd. I synnerhet sådär segt å smakrikt surdegsbröd(kommer ni i håg bak-hysterin när jag var föräldraledig
Solrosbullar

Solrosbullar

Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, honung, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet. 5 dl rågsikt
Solrosbröd

Solrosbröd

Solrosbullar. Solrosbullar. 6,5 dl rågsikt. 6,5 dl rågsikt. Helgfrukost. Jag älskar helgfrukost. Nu för tiden hinner jag ju ta långfrukost varje dag (med vissa avbrott för uppmärksamhet av Oliver)
SESAMFRALLOR

SESAMFRALLOR

Och visst är det så, har bakat solrosbullar tidigare, med rågsikt. Vilken härlig vecka jag haft. Min bror med familj har varit i Falkenberg, vilket har varit supermysigt
Surdegsbröd utan surdeg?

Surdegsbröd utan surdeg?

Solrosbullar, 6-9 bullar. 390 g / 6 ½ dl rågsikt. Solrosbullar, 6-9 bullar 3 g / 3 krm färsk jäst. 390 g / 6 ½ dl rågsikt
Solrosbullar

Solrosbullar

Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet. 6 dl rågsikt
Solrosbullar

Solrosbullar

denna blogg. På kvällen. Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Blandat ihop allt ordentligt
Solrosbullar

Solrosbullar

Ett lika enkelt alternativ till rågsikt och solrosfrön är att ta vetemjöl, lite hackade soltorkade tomater och riven ost i och på bullarna istället

Solrosbullar

Jag tog vanligt smör istället för margarin och valde rågsikt. Efter lunchen, det sista av "Grön pastasallad" (se tidigare inlägg för receptkälla) bakade jag "Solrosbullar"

Solrosbullar

14-15 dl rågsikt. Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av degspadet

Solrosbullar

 Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet. 6 dl rågsikt

Solrosbullar

 Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, honung, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet. 5 dl rågsikt