Några kallar dem solbullar, andra kallar dem för sockerbullar, krämbullar eller vaniljbullar. På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
Ja just det, rätt svar är SOLBULLAR, eller som jag vill kalla dem solskensbullar. Dom är fantastiska, fluffiga som små lätta sommarmoln och så gudomligt goda när man sätter tänderna i dem
VetebullarBlanda alla ingredienser (utom smöret) till en deg (9 min på medelfart i en blandare). Tillsätt smöret och kör 3 min till eller tills smöret är väl blandat i degen
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll blandningen över jästen, rör om så att jästen löser sig
Degca 700 g vetemjöl [11 2/3 dl] 15 g kardemummakärnor, gärna nystött [1 ½ msk] 120 g strösocker [1 1/3 dl] 25 g jäst [1/2 paket] 500 g mjölk, kall [5 dl] 55 g ägg [1 st] 110 g smör, rumstempererat 5 g salt [1 tsk]
Dessa bullarna bakade jag under helgen. ingredienser. 5 dl vatten1 pk jäst1 dl socker2 tsk kardemumma 100 g mjukt smör 1/2 msk salt ca 12 dl vetemjöl Fyllning