Häll gärna i lite bönor eller sojakött i såsen, jag tog några skivor sojakorv. Jag gillar lasagne. Särskilt när den är gjord i portionsform, för då ser den som vackrast ut
Eller ja, den veganska varianten med en hemmagjord mustig chashewostsås, och marinerat sojakött som förenas i en perfekt mix i en foot long sub tillsammans med stekt lök, paprika och svamp
Underbar sommarmat, gärna till grillat sojakött. Jag var inget jättefan av quinoa tidigare men har blivit helt hooked på den här quinoasalladen som jag hittat på The Gluten Free Goddess
Eller ja, den veganska varianten med en hemmagjord mustig chashewostsås, och marinerat sojakött som förenas i en perfekt mix i en foot long sub tillsammans med stekt lök, paprika och svamp
Seitan Pad Thai,4 port200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött)200g silkestofu3 vitlöksklyftor1 schalottenlök1 msk råsocker1/2 dl tamarindpasta (finns på “asiatiska hyllan”)1/2 tsk chili flakes2 dl böngroddar3 vårlökar2 msk riven inlagd rova*400g platta thailändska risnudlar1 lime2 msk soja2 msk krossade jordnötter (cashews, mandlar eller andra nötter går bra om man har jordnötsallergiker hemma som jag råkar ha)1 knippe färsk koriandersalt och vitpepparBlötlägg nudlarna i ljummet vatten under tiden du förbereder resten av ingredienserna, håll ett öga på dem för du vill att de ska bli mjuka och böjliga men inte sladdriga. 200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött)
200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött). 200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött)
Sätt en annan kastrull på spisen och koka sojaköttet enligt anvisning. Krama ur allt vatten ur sojaköttet och stek sedan i stekpanna tills de fått fin yta