Sojakött recept

Yam tofu mamuang (tofu- och mangowok)

Yam tofu mamuang (tofu- och mangowok)

Den första versionen innehåller en blandning av kimchi och sojakött, den andra versionen är rätt och slätt en sojaköttsdumpling
Vegansk kålpudding

Vegansk kålpudding

Koka sojaköttet mjukt och lägg över i en bunke. Fräs löken och blanda sedan tillsammans med sojakött, tinad spenat och hackad morot
Sojabiffar med champinjoner

Sojabiffar med champinjoner

Biffarna blir godast om sojaköttet inte är av den finmalda sorten utan ger lite mer tuggmotstånd, exempelvis tunna strimlor från Goodsoy
Vegansk nyårsmeny – flera förslag!

Vegansk nyårsmeny – flera förslag!

Renskav – För en version utan sojakött, byt ut Oumphen mot strimlad ostronskivling som du först knapersteker med lite salt, peppar och rapsolja
Marinad med sting

Marinad med sting

Jag använder den framförallt för att marinera quorn men förstås så fungerar den till sojakött, kött och kyckling mm också
Vegansk superlasagne

Vegansk superlasagne

Häll gärna i lite bönor eller sojakött i såsen, jag tog några skivor sojakorv. Jag gillar lasagne. Särskilt när den är gjord i portionsform, för då ser den som vackrast ut
Quinoasallad med lime och mynta

Quinoasallad med lime och mynta

Underbar sommarmat, gärna till grillat sojakött. Jag var inget jättefan av quinoa tidigare men har blivit helt hooked på den här quinoasalladen som jag hittat på The Gluten Free Goddess
I love food!

I love food!

Denna gjorde jag i förgår på potatis, morötter, champinioner, gullök, vitlök, sojakött och basilika. I love food
Vegansk nyårsmeny – flera förslag!

Vegansk nyårsmeny – flera förslag!

Renskav – För en version utan sojakött, byt ut Oumphen mot strimlad ostronskivling som du först knapersteker med lite salt, peppar och rapsolja
Seitan Pad Thai,4 port200g seitan (kan ersättas med annat gott...

Seitan Pad Thai,4 port200g seitan (kan ersättas med annat gott...

Seitan Pad Thai,4 port200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött)200g silkestofu3 vitlöksklyftor1 schalottenlök1 msk råsocker1/2 dl tamarindpasta (finns på “asiatiska hyllan”)1/2 tsk chili flakes2 dl böngroddar3 vårlökar2 msk riven inlagd rova*400g platta thailändska risnudlar1 lime2 msk soja2 msk krossade jordnötter (cashews, mandlar eller andra nötter går bra om man har jordnötsallergiker hemma som jag råkar ha)1 knippe färsk koriandersalt och vitpepparBlötlägg nudlarna i ljummet vatten under tiden du förbereder resten av ingredienserna, håll ett öga på dem för du vill att de ska bli mjuka och böjliga men inte sladdriga. 200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött)
Kokos[no]kött

Kokos[no]kött

Den här rätten kan man göra med seitan, tofu eller som jag med sojakött. Kokos är något som jag börjat gilla mer och mer på äldre dar
Viltgryta a’la Gaashud

Viltgryta a’la Gaashud

Sätt en annan kastrull på spisen och koka sojaköttet enligt anvisning. Krama ur allt vatten ur sojaköttet och stek sedan i stekpanna tills de fått fin yta