Sojabönsgroddar recept

Kinesisk spenat

Kinesisk spenat

250 g sojabönsgroddar. Om du väljer vildvuxen spenat med grova stjälkar, rensa den, skölj och låt rinna av
Bibimbap

Bibimbap

Grönsaker som ofta används i bibimbap skivas till stavar (julienne), är gurka, zucchini, rättika, svamp, roten från blåklockan, och kim (sjögräs) såväl som spenat, sojabönsgroddar och gosari (ormbunksstammar)

Färsk vårrulle

100 g sojabönsgroddar. Woka de strimlade grönsakerna och de kokta äggnudlarna tillsammans med sesamolja, lite salt och vinäger samt orientalisk krydda

Fläskfiléwok med ananas

5 dl sojabönsgroddar. Skiva fläskfilén tunt och lägg den i en skål av glas eller porslin tillsammans med vitlök, ingefära och soja

Vegowok med jordnötter

20 g sojabönsgroddar. Ansa och hacka salladslökarna. Skala ingefäran och strimla den fint. Skala morötterna och strimla dem fint

Varm glasnudelsallad

Lägg sojabönsgroddarna i en sil, spola av dem under rinnande kallt vatten och låt dem rinna av. Tillsätt sojabönsgroddarna och fräs hastigt

Stjärnanispocherad kalkon

Blanda salladsblad, koriander och sojabönsgroddar och lägg upp på sex tallrikar. 2½ dl sojabönsgroddar

Orientpanna

Skölj sojabönsgroddarna under rinnande kallt vatten och låt rinna av. Lägg sedan i alla grönsaker utom sojabönsgroddarna och en vitlöksklyfta

Tonfisksoppa med wasabi

50 g sojabönsgroddar. Skölj tonfisken, torka av den med papper. Skär ut 4 tunna skivor. Lägg dem bredvid varandra, salta och peppra, droppa över soja