2 msk kinesisk soja. Det här mina vänner är en riktig favvo för mig. En jättegod gryta med massor av grönsaker, god kyckling och en sås som är helt fantastisk
En burk vattenkastanjer. 0,5 dl kinesisk soja. Igår var det mannen som stod för matlagningen och medans han stod och wokade passade jag på att förbereda kvällens middag
lite kinesisk soja. Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer
Slå sedan på soja och hälften av ostronsåsen. 600 - 800 g grönsaker av valfri sort, tex lök, svamp, broccoli, bambuskott, vattenkastanjer osv. 2 - 3 msk vit soja eller 1 - 2 msk vanlig soja. 600 - 800 g grönsaker av valfri sort, tex lök, svamp, broccoli, bambuskott, vattenkastanjer osv. 2 - 3 msk vit soja eller 1 - 2 msk vanlig soja
1 dl sweet chilisauce2 hackade vitlöksklyftoren skvätt kikkoman soja (fick hoppa sojan då den var slut hemma)½ citron (saften)2 msk olivoljaSaltSvartpeppar Såsen. 2 dl creme fraiche1 dl sweet chilisauce1 pressad vitlöksklyftaSaltSvartpeppar 6 kycklingfiléer6 träspett2 broccolis (färska)2 röda paprikor1 burk minimajs1 burk vattenkastanjer1 msk rapsolja till wokningen Gör så härSätt på ugnen på 225 gr
Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg dem i en bunke med soja och riven ingefära. Tillsätt sköljda böngroddar och vattenkastanjer, skivad purjolök, skivad paprika och ananas i bitar
Tillsätt soja, ingefära och olja och blanda runt. Låt vattenkastanjerna rinna av i en sil. Tillsätt vattenkastanjer, purjolök, paprika, broccoli och ananas och koka, ca 2 minuter. 5 msk kinesisk soja. 5 st burk vattenkastanjer
Lägg sen på grönsaker och häll på buljong och soja. 3 msk kinasoja. 3 msk kinasoja. Tro det eller ej, men vi äter inte bara vildsvin och julgodis även om det kanske kan verka så ibland