Soja ryggbiff recept

Ryggbiff med murkelsås

Ryggbiff med murkelsås

Smaka av med soja, socker, salt & peppar. Ryggbiff med murkelsås och ugnsrostade rotfrukter. Murkelsås, 4-6 portioner1 msk smör1 msk finhackad schalottenlök1 burk konserverade murklor0,5 msk maizena4 dl grädde1/2 grönsaksbuljongtärningen skvätt vitt vin2 tsk soja1 tsk sockersalt & vitpepparSkölj murklorna väl
Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

6 1 1/2 kg ryggbiff eller oxfilé 2 tsk salt 1 tsk peppar 2 msk smör Rödvinssås 1 liten purjolök 1 rödlök 2 morötter 1 palsternacka 3 msk smör 4 msk rårörsocker 6 dl rödvin 4 msk japansk soja 2 msk konc kalvfond salt och peppar ev 2 msk majsstärkelse (Maizena) Rostade rötter och betor 800 g små rödbetor 800 g små gulbetor 3 persiljerötter eller palsternackor 5 vitlöksklyftor 5 timjankvistar 4 msk olivolja 2 tsk flingsalt 2 krm peppar Vitlöksfrästa champinjoner 1 vitlöksklyfta 250 g små skogschampinjoner 1 msk smör 1 msk rårörsocker 1 msk balsamvinäger salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Ryggbiff med sesamkrossad färskpotatis och vitlökssås

Ryggbiff med sesamkrossad färskpotatis och vitlökssås

Potatis900 g färskpotatis 100 g smör 1 dl sesamfrön 2 msk japansk soja. Sallad1 gurka, i tärningar 1 knippe rädisa, i kvartar 2 salladslökar, skivad 1 dl rostade jordnötter 1 msk neutral rapsolja 1 msk japansk soja 1 limefrukt, pressad saft 1 kruka färsk koriander, hackad
Koreansk ryggbiff, gochujanghollandaise och kimchi-ish

Koreansk ryggbiff, gochujanghollandaise och kimchi-ish

600 g ryggbiff, i bit (gärna hängmörad). Bulgogimarinad4 msk koreansk soja, eller japansk 2 klyfta vitlök, riven 1 msk sesamolja 1,5 msk ljust muscovadosocker 0,5 päron, rivet 1,5 msk sake, eller torrt vitt vin. Gochujanghollandaise250 g smör 1 msk japansk soja 1 msk mirin 3 msk risvinäger 2 msk gochujang (koreansk chilipasta) 1,5 msk vit misopasta 2 äggula 1 tsk sesamolja. Shiitake250 g shiitakesvamp 1 msk koreansk soja, eller japansk 1 msk mirin 1 msk sake 2 gemsallad rapsolja, till stekning
Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

6 1 1/2 kg ryggbiff eller oxfilé 2 tsk salt 1 tsk peppar 2 msk smör Rödvinssås 1 liten purjolök 1 rödlök 2 morötter 1 palsternacka 3 msk smör 4 msk rårörsocker 6 dl rödvin 4 msk japansk soja 2 msk konc kalvfond salt och peppar ev 2 msk majsstärkelse (Maizena) Rostade rötter och betor 800 g små rödbetor 800 g små gulbetor 3 persiljerötter eller palsternackor 5 vitlöksklyftor 5 timjankvistar 4 msk olivolja 2 tsk flingsalt 2 krm peppar Vitlöksfrästa champinjoner 1 vitlöksklyfta 250 g små skogschampinjoner 1 msk smör 1 msk rårörsocker 1 msk balsamvinäger salt och peppar Lägg till i inköpslistan
VÄLMÖRAD RYGGBIFF MED PRIMA TILLBEHÖR

VÄLMÖRAD RYGGBIFF MED PRIMA TILLBEHÖR

Den här gången valde jag välmörad ryggbiff, hur gott som helst. Kantarellsås4 dl kantareller1 dl vitt vin3 dl grädde2 dl creme fraiche1 tsk sojasalt & pepparFräs svampen i smör, riktigt smör. Tillsätt 2 dl grädde, créme fraiche och soja och låt såsen puttra vidare "en stund"
Ryggbiff med rotfruktsgratäng och pepparsås

Ryggbiff med rotfruktsgratäng och pepparsås

Tillsätt grädde, tomatpuré, soja och crème fraiche. 2 msk soja. 4 skivor ryggbiff, ca 150-200 g/st. Pepparsås1 schalottenlök 1 msk grovmalen peppar 3 msk smör 3 dl grädde 1,5 msk tomatpuré 2 msk soja 1 dl crème fraiche. Servering8 sparrisar 5 kastanjechampinjoner 4 skivor ryggbiff, ca 150-200 g/st
Grillad ryggbiff

Grillad ryggbiff

Tillsätt vin och soja. Ryggbiffarna. blanda ryggbiffarna med olivolja, salt och peppar. Servera ryggbiffen med de rostade rotfrukterna och vitlöken på fat, paprikaröran (i skål) samt rödvinsreduktionen i såsskål
Hannas helstekta ryggbiff med potatismuffins och portvinssås

Hannas helstekta ryggbiff med potatismuffins och portvinssås

Ryggbiff. Bryn ryggbiffen i en varm stekpanna. ca 800 g ryggbiff i bit (räkna med 150-200 g per person). 11 msk kinesisk soja. 1ca 800 g ryggbiff i bit (räkna med 150-200 g per person). 1Marinad 2 dl portvin 1 msk kinesisk soja 3 klyftor vitlök 1 knippe timjan 1 knippe rosmarin
Finmiddag med ryggbiff

Finmiddag med ryggbiff

I helgen hade vi finbesök och det är därför helt i sin ordning att äta finkött, ryggbiff av kalv från trakten