Soja revben recept

Tjocka revben i ugn med sås

Tjocka revben i ugn med sås

Smält margarinet och ha i soja och alla kryddor utom timjan. Skär revbenen i mindre bitar och lägg i en djup ugnsplåt
Honungsglaserade revben

Honungsglaserade revben

Smält smöret och blanda med honung och soja. För många är revbensspjäll ett måste på julbordet. 1½ kg tjockskurna, knäckta revben. 1 msk kinesisk soja. 1 msk kinesisk soja
Honungsglaserade revben

Honungsglaserade revben

Riv vitlöken och blanda samman med honung, soja, salt och peppar. Jag älskar revben. Revben faller under kategorin favoritkött att grilla i min bok, och jag gör det därför både gärna och ofta här hemma
Grillade revben

Grillade revben

5 kg revbensspjäll. 2 msk soja. Lägg spjället i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt det koka upp. Skumma av
Glaserade revben med chili

Glaserade revben med chili

Värm gelé och honung och blanda med soja och ingefära. Skär revbenen i bitar. Pensla revbenen och tillaga i ugnen i 30 minuter. 2 kg tjocka revben. 2 tsk soja
Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjocka revbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärning Ingefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Till servering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Honungsglaserade revben

Honungsglaserade revben

Blanda chilisås, honung, soja, chilipulver och salt, och pensla revbenen med glaseringen. Skär revbenen i bitar och krydda med salt och peppar
Julmustglaserade revben

Julmustglaserade revben

Riv över vitlöken och ingefäran och tillsätt soja och fond och vrid över rikligt med svartpeppar. Jag tänkte att jag skulle göra ett enkelt och gott recept på revben som är svårt att misslyckas med
Glögglaserade revben

Glögglaserade revben

Något som min kära Hustru kräver skall finnas på julbordet varje år (och på middagsbordet med jämna mellanrum) är tjocka revben
Äppelcidermarinerade revben

Äppelcidermarinerade revben

Blanda samman en marinad på vinäger, honung, soja, olja, svartpeppar och ingefära. Jag pratar om revben
Revben med julsmak

Revben med julsmak

Rör ihop honung, olja, ingefära, sambal oelek, apelsinsaft, soja, salt och peppar. Skölj av revbenen och lägg ner i grytan
Grillade revben

Grillade revben

1 msk kinesisk soja. Gnid in kambenen med grillkrydda och grilla under lock i 20 minuter. Vänd några gånger under tiden
Glaserade revben

Glaserade revben

Värm gelé och honung och blanda med soja och ingefära. Skär revbenen i bitar och lägg dem på en plåt med bakplåts-papper
Revben med ingefära och apelsin

Revben med ingefära och apelsin

Blanda honung, sweet chilisås, tomatpuré, soja, vinäger, ingefära, apelsinskal och salt och pensla revbenen väl med blandningen
Koreanska revben med picklad gurka

Koreanska revben med picklad gurka

½ dl kikkoman soja. Det ligger en bit revben på tallriken, revben av sida för att mer exakt, där man låtit den mer köttiga biten sitta kvar istället för att ta bort den och kalla dom för spareribs
BBQ-glaserade revben

BBQ-glaserade revben

Revben är något jag älskar att grilla, men givetvis kan man använda denna glazen till vilket fläskkött man helt enkelt tycker bäst om