Tillsätt grädde, mjölk, fond och soja. Smula i ädelosten och krydda med peppar. 1 msk soja. 140 g ädelost. Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden
Häll vin, buljong och soja i stekpannan och vispa ur de goda resterna. En liten slatt vitt vin från musselkoket och ett paket ädelost från i julas fick smaksätta den planerade kycklinggrytan
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Blanda soja, fond och pressad vitlök i en skål. 2 msk soja. 140 g gräddädelost. Strimla lövbiffen. Vänd ner köttstrimlorna och låt dem marinera medan gratängen förbereds
ädelost och smaka av med mango chutney, soja, salt och peppar. Jag tog även aningen mindre ädelost (kvibille) för att familjen skulle tycka om det och då blev det så där lagom krämigt med bara en liten ton av ädelost
Pensla med soja blandad med dijonsenap. Salta, peppra och lägg en bit ädelost på varje filé. 50 g ädelost. 2 msk japansk soja. 50 g ädelost. 2 msk japansk soja
Tillsätt grädde, fond, kryddor, portvin (eller saft) och soja. 1½ tsk kinesisk soja. Gör så här. Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna