Låt svalna och blanda sedan melonköttet med sockerlagentill behaglig soppkonsistens. Dela och kärna ur melonen, skeda sedan upp den och lägg fruktköttet i en matberedare eller använd en stavmixer för att mixa till en slät smet
Sedan jag började odla pelargoner har jag inte längre så mycket plats över på balkongen till att odla något ätbart, men i år har jag två små tomatplantor, som inte är större än att de får plats i en och samma spann
Sockerlagen som ska hällas i formarna. jag serverade dem tillsammans med filéer av olika citrusfrukter (apelsin, clementin och citron) som jag smaksatt med rivet limeskal och någon nypa vaniljpulver
Häll sockerlagen över frukten och låt stå övertäckt i rumstemperatur till nästa dag. Följande dagar ska lagen silas av, socker tillsätts och kokas upp så det löser sig och därefter hällas över frukten igen och stå i rumstemperatur över natten
Koka snabbt ihop socker, vatten samt saft från lime och clementin till en sockerlag. Sockerlag. Frukt. Häll över sockerlagen i en bunke och tillsätt riven ingefära och limeskal
Koka snabbt ihop socker, vatten samt saft från lime och clementin till en sockerlag. Sockerlag. Frukt. Häll över sockerlagen i en bunke och tillsätt riven ingefära och limeskal
Sockerlag. frukt så att lagen täcker alltBlanda alla ingredienser till lagen och koka upp. Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt
När all sockerlag är i, sänk hastigheten på vispen och låt vispa till marängen är kall. Det är viktigt att inte ha för hög hastighet på vispen när all sockerlag har hällts i, eftersom för hög friktion skapar värme och marängen kommer i så fall inte att svalna
Häll ner sockerlagen i en stråle i den vispade vitan. Sedan får jag väl säga att jag egentligen inte åkte till Lidl för matens skull utan för deras erbjudanden på bakprodukter
När sockerlagen är varm, häll i den i en tunn stråle i äggvitan medans det fortfarande vispar, och vispa sedan tills den svalnat av, då är det redo att spritsa
Aprikoser i sockerlag är inte bara gott utan ser ju dessutom ut som ägghalvor så de var givna tillsammans med chokladäggen och så några skivade jordgubbar, vispgrädde och lite riven choklad på toppen