Sockerlag till frukt recept

Tips på efterrätter till nyårs

Tips på efterrätter till nyårs

Låt svalna och blanda sedan melonköttet med sockerlagentill behaglig soppkonsistens. Dela och kärna ur melonen, skeda sedan upp den och lägg fruktköttet i en matberedare eller använd en stavmixer för att mixa till en slät smet
Körsbär i sockerlag med stjärnanis och kanel

Körsbär i sockerlag med stjärnanis och kanel

Sedan jag började odla pelargoner har jag inte längre så mycket plats över på balkongen till att odla något ätbart, men i år har jag två små tomatplantor, som inte är större än att de får plats i en och samma spann
Recept på kanderade fikon (och annan frukt)

Recept på kanderade fikon (och annan frukt)

Häll sockerlagen över frukten och låt stå övertäckt i rumstemperatur till nästa dag. Följande dagar ska lagen silas av, socker tillsätts och kokas upp så det löser sig och därefter hällas över frukten igen och stå i rumstemperatur över natten
Inlagda plommon

Inlagda plommon

Sockerlag. frukt så att lagen täcker alltBlanda alla ingredienser till lagen och koka upp. Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt
Idag är ingen vanlig dag…

Idag är ingen vanlig dag…

När all sockerlag är i, sänk hastigheten på vispen och låt vispa till marängen är kall. Det är viktigt att inte ha för hög hastighet på vispen när all sockerlag har hällts i, eftersom för hög friktion skapar värme och marängen kommer i så fall inte att svalna
Piggelin päron-drink

Piggelin päron-drink

Ingen sockerlag att koka, ingen citron eller lime att pressa och egentligen inget mätande heller. Jag längtar redan till nästa gång jag ska dricka den
Mangomoussetårta med passionsfruktspuré!

Mangomoussetårta med passionsfruktspuré!

Häll i sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning. Denna moussetårtan bakade jag till min kollega på jobbet då hon fyllde år
Citronpaj med Italiensk Maräng

Citronpaj med Italiensk Maräng

När sockerlagen är varm, häll i den i en tunn stråle i äggvitan medans det fortfarande vispar, och vispa sedan tills den svalnat av, då är det redo att spritsa
Italiensk maräng

Italiensk maräng

Rör inte för mycket i sockerlagen när det har börjat koka. Italiensk maräng kan du använda till kakor, pajer och även till tårtor
KinderÄgg dessert

KinderÄgg dessert

Aprikoser i sockerlag är inte bara gott utan ser ju dessutom ut som ägghalvor så de var givna tillsammans med chokladäggen och så några skivade jordgubbar, vispgrädde och lite riven choklad på toppen