Sockerkringlor ägg recept

Sockerkringlor

Sockerkringlor

Häll i rumsvarm mjölk, smöret skuret i bitar, äggen, sockret, hjorthornssaltet, kardemumman (kan uteslutas) samt nästan allt mjöl (mjölmängden är verkligen cirka, jag mäter egentligen aldrig mjöl utan blandar i tills degen känns bra, dvs lite lagom kladdig
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Är ni hemma i helgen och vill baka nåt gott kan jag verkligen tipsa om sockerkringlor, så gott och nybakade är de helt otroliga
Sockerkringlor med brynt smör

Sockerkringlor med brynt smör

Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Igår gjorde jag fantastiska sockerkringlor med brynt smör. Mumsa på, så gott med nybakade sockerkringlor och det brynta smöret förhöjde smaken
Sockerkringlor med brynt smör

Sockerkringlor med brynt smör

Blanda socker och rumsvarmt smör i assistenten och tillsätt ett ägg i taget. Blev inspirerad och bestämde mig genast att baka deras sockerkringlor
Sockerkringlor med vanilj

Sockerkringlor med vanilj

Sockerkringlor med vanilj60 st1 1/4 pkt jäst200 g smör6 dl mjölk1 3/4 dl socker0,5 tsk salt1,9- 2 liter vetemjöl, ca 1150 gFyllning175 g smör0,5 dl vaniljsocker m äkta vanilj0,5 dl florsockerSmula ner jästen i en bunke. Lägg dom på en bakplåtspappers klädd plåt och låt dom jäsa i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader i 6-8 min
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Tillsätt ägg, socker, salt, hjorthornssalt och det mesta av mjölet. Forma till kringlor och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Tillsätt ägg, socker, salt, hjorthornssalt och mjöl och arbeta degen kraftigt, gärna i maskin, tills den blir blank och smidig
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Tillsätt ägg, socker, salt, hjorthornssalt och mjöl och arbeta degen kraftigt, gärna i maskin, tills den blir blank och smidig
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Tillsätt mjöl, socker, bakpulver, ägg och salt och arbeta ihop. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 2 st ägg
Sockerkringlor på karlsbaderdeg

Sockerkringlor på karlsbaderdeg

Deg25 g jäst, rumsvarm 2,5 dl mjölk, rumsvarm (3 %) 1 dl strösocker 200 g smör, rumsvarmt 2 tsk bakpulver 1 ägg 11 dl vetemjöl [640 g] 1 tsk salt 1 tsk vaniljsocker 2 tsk malen kardemumma
Sockerkringlor med citronfyllning

Sockerkringlor med citronfyllning

Lägg på en plåt med ordentligt med mellanrum. 155 g ägg (1 st). 1Vetedeg25 g färsk jäst (0,5 paket) 250 g mjölk 3 % (2,5 dl) 8 g grovstött kardemumma (1 msk) 70 g strösocker (⅔ dl) 3 g finsalt (0,5 tsk) 1 krm hjorthornssalt 420 g stenmalet vetemjöl (7 dl) 100 g osaltat smör, rumstempererat 55 g ägg (1 st). Skär 3 cm strips, tvinna och lägg som en kringla, nyp ihop ändarna på baksidan av varje bulle
Sockerkringlor/knutar med vaniljfyllning

Sockerkringlor/knutar med vaniljfyllning

Tillsätt ett ägg i taget. Platta ut degen och lägg i kylskåp att vila ca 15 min. Snurra längderna till kringlor eller knutar och lägg att jäsa på plåt med bakplåtspapper till dubbel storlek, ca 60 min. 4 ägg
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Tillsätt salt, socker, ägg, hjorthornssalt och det mesta av mjölet. Forma kringlor och lägg dem på bakpappersklädda plåtar
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Jag brukar göra mitt eget vaniljsocker med vaniljstängerna som blir över när man väl skrapat ur dem, försöker lägga upp en beskrivning av detta inom kort
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Forma till en kringla och lägg på plåt. Det här behövs till 20 sockerkringlor. 200 g rumsvarmt smör / 4 dl kall mjölk / 50 g jäst / 1 ägg / 1 tsk flingsalt / 1 dl strösocker / 1 msk kardemumma / 10-12 dl bagerivetemjöl. Knäck ner ägget och ta i 8 dl vetemjöl, knåda degen ordentligt i maskin ca 10 minuter. / 1 ägg
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Tillsätt resten av degspadet, ägg, socker, salt, hjorthornssalt och det mesta av vetemjölet. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta i 30 min. 1 st ägg