Vindruvor och russin är exempel på frukt som innehåller mycket druvsocker. I denna del går vi mera praktiskt in på olika typer av socker och sötningsmedel som vi hittar i butikshyllan och kollar på vilka man bör undvika och vilka som är bättre
Frostade Vindruvor. 1 msk socker. Börja med och koka upp 1 dl grädde med 1 msk socker i en kastrull och ställ åt sidan så det får svalna lite. 1,5 msk socker. 1 klase tvättade röda vindruvor. 1 msk socker. 1,5 msk socker
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Halvera vindruvorna och ta bort kärnor. Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper eller smörpapper
Jag valde blåbär, vindruvor och physalis. 225 g socker. 225 g socker. I går kväll fick vi fint besök av mina föräldrar och med sådant fint besök krävs fin mat
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. I år har vindruvorna på mina två vinstockar mognat så pass att jag kan skörda, och idag har jag fått låna en saft-maja av våra grannar
– Några matskedar socker (efter smak – blanda i lite i taget och prova dig fram. - Tvätta frukten noga och skär i valfritt stora bitar (vindruvorna bör delas på mitten)
Tillsätt socker under omrörning och fortsätt vispa tills det blir hårt. Brudparet hade dock färgtema rött och oranget så till bröllopet dekorerade jag tårtan med jordgubbar, röda vindruvor, mandariner, psysalis och hallon
Visst blir barnet tillfälligt gladare, men man kan lika gärna ta fram luftpistolen och skjuta sig själv hårt i benet eftersom blodsockerfallet inom en halvtimme som ger ett ännu grinigare barn kommer som ett brev på posten