Smält smöret. De vanliga vita sockret bytte jag mot kokossocker. Dessutom har jag en dotter som är allergisk mot ägg, vilket gjorde att jag ville ha en variant som inte innehåller ägg
6 kakor 75 g smör 2 dl mjölk (3 %) 25 g jäst 1/2 dl socker 1 krm salt 1 tsk stötta kardemummakärnor ca 6 1/2 dl vetemjöl 1 uppvispat ägg till pensling socker att strö över Fyllning ev 1 msk potatismjöl 250 g blåbär 1 dl sockerLägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
smör eller kokosolja till stekning. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt havremjöl och potatismjöl och salt och vispa tills smeten är slät utan klumpar
Skär smöret i små tärningar och lägg i en bunke. Blanda ihop florsocker, potatismjöl, vetemjöl och vaniljsocker och blada sedan ner det i bunken med smöret
Blanda ner ägg och socker glasen i en bunke. sockerrus. Det gör du lättast genom att smörja insidan med smör,klipp ett bakplåtspapper över mitten och fäst pappret mot den smorda insidan, runt hela
Salta lite och tillsätt även en nypa socker. Havregryn för lite frasig yta och ägg och potatismjöl för form och konsistens och jag byter inte bort detta vinnande recept som alltid blir så klockrent gott
Smör och glutenfritt ströbröd till formen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten
Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp – det ska bli riktigt fluffigt. Smörj formens kanter med smör, klipp till bakplåtspapper och fäst längs sidan så att pappret står upp över kanten
Vispa sönder äggulorna och strila sakta kaffe-sockerlagen över dem under snabb vispning. Dela äggulor (spara till smörkrämen) från äggvitan, se till att inga spår av äggula hamnar i vitan
Vispa ägg och socker poröst. vita sockerpärlor. Ta bort kurden får plattan och vispa till sist i smöret. Vispa ner ägget, äggulor och majsstärkelse blandat med pressad citron från resterande halva citron i passionssaften