Tillsätt chili, tomatkross, tomatpuré och örtkryddor samt en nypa socker och vinäger. Här har biffarna fått smak av selleri, ingefära, gurkmeja, vitlök och serveras en chilikryddad tomatsås med zucchini och en citronsmakande sesamsås på tahini – och rött ris som jag tycker är särdeles gott
Koka en lag av ättika, socker och vatten och en nypa salt. Vi gillar ju att lägga in det mesta på våra restauranger och picklad blekselleri har blivit en klassiker på vår lunchbuffé
Koka en lag av ättika, socker och vatten och en nypa salt. Vi gillar ju att lägga in det mesta på våra restauranger och picklad blekselleri har blivit en klassiker på vår lunchbuffé
lite socker. Bryn lök, selleri, tomatpuré och krossade hummerskal i smör i en kastrull någon minut. Gör en dressing med rivet apelsinskal, olja, riven vitlök, fransk senap och socker
Blanda salt, socker, peppar och timjan. Hacka lök, morot, selleri och persilja, fräs i smör. Gravad oxfilé med nobissås och sparris450 g hel oxfilé som varit fryst1 msk salt1 msk socker1 tsk svartpeppar2 msk timjanNobissås. Kräftsoppa med västerbottensflarn 4-6 port 1 kräftpaket 1 gul lök 1 morot 75 g rotselleri persilja 3 dl vitt vin 8 dl vatten 2 fiskbuljongtärningar 2 dl creme fraiche 3 dl grädde 1 msk tomatpuré 1 knivudd sambal Tina kräftorna och ta loss kräftstjärtarna
Allmänt höga blodsockernivåer. Morötter, potatis, selleri, rödbeta, grönkål, nässla är bra att juica. Undvik fruktjuicer som innehåller socker och gör egna juicer
Rotfruktsmos ca 6 portionsformar400 g mjölig potatis400 g palsternackor200 g sötpotatis100 g selleri 100 g morötter½ dl riven gul lök50 g smör 2 dl matlagningsgrädde40 g fint riven parmesanost2 dl finhackad bladpersilja1 tsk chilipulver3 äggsalt och vitpepparSkala och koka rotfrukterna tills de är färdiga. Vinsås 3 msk strösocker2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor5 msk balsamvinäger5 dl rött vin5 msk kalvfondmaizenapulver25 g smörsaltSmält socker med tomatpuré i en gryta. 100 g selleri. 3 msk strösocker
Mixa med basilika, buljong, citronsaft, örtsalt och socker. Gazpacho är läckert att servera i små glas med stjälkar av selleri som start på en middag på stående fot till drinken, som del av en buffé eller som förrätt