Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Blanda de urkärnade körsbären med socker och maizena och fördela hälften av dem i formarna med hjälp av en sked, tryck gärna ner dom lite
Halvera och kärna ur plommonen. 800g plommon0. 5 dl vatten700g syltsocker2 st stjärnanis3 st passionsfruktGör så här. Tillsätt socker och passionsfrukten och koka ytterligare 5 min och rör runt. Lämna en kommentar 800g plommon. 700g syltsocker
Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Som utlovat kommer här receptet på den smarriga och sockerfria efterrätten gjord på årets plommon. Och för er som inte räds lite socker kommer snart några recept till er också
Blanda mjölet, resterande socker, bakpulver, mjölk, vaniljsocker och lite salt. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. 3 dl socker. 1 liter skivade plommon. 2 tsk vaniljsocker
Fick minsann springa till svärmors trädgård för att plocka plommon innan jag skulle servera dessa till frukost när jobbarkompisarna skulle komma på besök
Smält socker, citron och vaniljsocker i en het panna. Karamelliserade ljumma plommon med ett täcke av crunchigt mandelsmul och så en klick grädde på toppen
Blanda plommon, 3 dl vatten, glöggen och nescafét och låt småkoka i 15 minuter. 20 kärnfria plommon. Blanda potatismjölet med det kalla vattnet till avredningen