Blanda sedan smör, socker, mjöl och vaniljsocker till en smulig massa. Snoppa och skiva jordgubbarna. Varva smulor, grädde, jordgubbar och karamelliserad mjölk i glas
Och eftersom det var midsommar när jag bakade tårtan, blev det jordgubbar istället för blåbär, men jag kan också tänka mig att det är gott att ha björnbär eller hallon i
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag. Lägg ut 2 msk krossade digestivekex , 2 msk vetemjöl 1,5 msk socker ,1,5 msk smält smör. 2 dl socker. 1,5 msk socker
Blanda vin och socker och rör tills sockret smält. Dela jordgubbarna på mitten. Vänd ner jordgubbarna och låt marinera minst 1 timme. 4 Fördela jordgubbarna i glas och klicka på gräddkrämen. 3 liter färska jordgubbar. 5 dl strösocker. 5 msk vaniljsocker
Strö över socker. Snoppa och halvera jordgubbarna, lägg dem i den smorda formen. Dela varje After Eight-platta i fyra-fem delar, fördela bitarna över jordgubbarna
Pressa över lite citronsaft samt rör ner lite socker. Om man mot förmodan tröttnar på att knapra i sej jordgubbar som sådana, kan man testa denna variant med lemoncurd, yoghurtgrädde och kaksmulor
Hade nog förväntat mig att den här efterätten skulle vara något sötsliskig för min smak, men jag tyckte att den kändes riktigt fräsch med de färska jordgubbarna
Marinaden som ändå inte innehåller så mycket socker gör att den beska saften sugs ut ur jordgubbarna och blir söta och goda så som jordgubbar är som bäst
Servera jordgubbarna och kesellan som de är eller tillsammans med en bit sockerkaka. De får en lätt lakritston och passar ypperligt bra till vaniljglass, en bit sockerkaka, en smaskig kladdkaka, lättvispad grädde eller bara som de är
Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt och krämigt samt vispa i äggen – ett i taget. Vispa grädden och vänd ner mosade jordgubbar och finriven mandelmassa