Mät upp saft och socker. En god len saft som inte alls är sur trots gjord av svartvinbär. Kan bero på att de här bären kommer från en finodlingiKivilahti där man spenderade en eftermiddag med att noggrannt plocka dessa bär
Häromdagen var jag iväg med barnen till Bärby självplock som inteligger långt från där vi bor. Bärby odlar och andra skördar, himla bra koncept tycker jag även om jag själv odlar en hel del
Allt du behöver är bären, kastrull, socker, något att sila saften genom och flaska för förvaring. Men barnen fick vara med och bestämma och då ville de ha svartvinbärssaft ”som en får på blodcentralen”
Koka svartvinbär och sockertill de börjar lösas upp. Och eftersom viprioriterade att göra lite andra saker fanns intetiden att stå och hålla på med tårta
Smaksätt med peppar eller socker. Vispaihop och tillsätt soja och svartvinbärssaft. Skomakarlåda är klassisk svensk husmanskost, här bestående av en god bit kött på en bädd av potatismos toppat med en blandning av lök, fläsk och svamp