Blanda vatten, socker, ättika, salt och peppar i en bunke. Inlagd gurka, eller ättiksgurka som det också kallas, är en av de ätbara saker som för mig har egenskapen till att associera till andra saker i livet
Blanda ättika, socker, vatten, vitpeppar och salt till en lag och häll över gurkskivorna. Skölj och skiva gurkan med osthyvel eller liknande och lägg skivorna i en djup tallrik
Lagen kokar du genom att blanda vatten, socker, ättikssprit samt senapsfrön i en kastrull. Har du sett att det just nu nästan kryllar av ”Västeråsgurka” i affärerna
Tillsätt senapsfrön, ättikssprit, socker, vatten, kryddpeppar, vitpeppar och lagerblad. Varva lag, lök, senapsfrön och gurka i väl rengjorda glasburkar och sätt på lock
Däremot bytte jag ut det vanliga sockret mot kokossocker, och den klassiska persiljan mot koriander. När jag var barn bjöds det nästan alltid inlagd gurka till söndagssteken, och nu sist jag gjorde helstekt karré i ugnen fick jag en obändig lust att lägga in gurka
Det var lite pyssel innan jag kunde skruva på locken på gurkburkarna, men slutresultatet blev krispiga, jättegoda gurkor, med lagom smak av ättika, salt och socker