-”Vad kör ni för saltlag, det här är ju fantastiskt, har ni socker i, hur många procent. Fjällrödingen serveras med en lätt syrlig hjortronsås och färskpotatis i tunnbröd
ca 2 msk fin olivoljaca 500 g färskpotatis - gärna små och jämna i storleken3 stora vitlöksklyftor1 burk körsbärstomater, 400 g - den här gången blev det Saltå Kvarns1 burk vatten2 tärningar Fond du Chefs fiskbuljong - annan god fiskfond eller tärning går säkert också bra1 msk hummerfondsaft av 1 limefrukt1 msk osötad tomatpuré1 tsk Persilladekrydda (persilja, körvel, lök, vitlök, salt socker)ca 350 g små blomkålsbuketter1 dl vispgrädde125 g sparrisca 500 g skinn- och benfri laxfilé1 stor knippa dill200 - 250 g oskalade räkorDela potatisarna i mindre bitar om de är stora. ca 500 g färskpotatis
Stekt färskpotatis. Lägg i socker, lagerblad och rosépeppar och låt salsan puttra i 5 minuter tills den tjocknat något. 600 g kokt färskpotatis . 2 msk socker (gärna råsocker)
Koka primörerna var för sig i saltat vatten med lite socker i. Om du dessutom väljer ekologiska filéer får du en riktig festmåltid tillsammans med vårprimörer och färskpotatis