Väldigt söta lammlägg som var så små att de kunde serveras lite snyggt med benen på. ) Tidigare lammlägg har varit bra mycket större och då har jag alltid tagit loss köttet från benen innan jag serverat
När jag och min fru var ute och gick, kunde jag av tillfällig brist på vackrare fysiska attribut, inte låta bli att nämna att jag i varje fall tyckte att mina ben var ganska välskapta
De var dock lite mindre i storlek än de andra tightsen ska jag varna er om nu om ni har funderingar på dessa Jag har storlek Small i mina men de är tighta… Snygga hur som
Om ni vill bli lite inspirerade så kan jag rekommendera att titta på den här videon med den grymt snygga Figure-atleten Ava Cowan (som jag ska försöka träna med när jag är i New York i sommar, det vore en dröm
Måste köpa större tallrikar, hade svårt att få alla komponenter att se snygga ut. Lammnacke 2 lammnacke på ben (ca 700 g/st) 3 dl mörkt öl 3 dl rött vin 2 kvistar rosmarin 2 vitlök 2 kokpåsar (4 kokpåsar)Jordärtskockskräm 200 g jordärtskocka 1 schalottenlök 1 dl vitt vin 2 dl mjölk 2 dl vispgräddeMixade rårörda lingon 1 dl lingon 20 g socker (15 g socker) Rostad lök. Öppna påsen och sila spadet över en kastrull samt skär loss köttet från benet (lät köttet dra sig i kokpåsarna ännu i ca 1 h efter jag hällt ut vätskan, innan jag rev köttet)
Rensa fisken från ben och skär ut 3 snygga filébitar. Ni som brukar läsa här på Salt&Peppar minns säkert att jag för ett tag sedan skrev om den häftiga Skrei-middagen jag var på
Då började det släppa från benet. Under tiden plockade jag omsorgsfullt bort kött från benen och var mycket noggrann med att ta bort det som inte var kött
Vinerna, min knivparad och lite snygga grönsaker. Rensa kycklingen och ta bort skinn och ben. Det är visserligen bara 14 grader varmt men soligt och fint och något sånär vindstilla
Kakan får inte vara för mjuk och kladdig för då kommer den inte att hålla ihop i snygga bitar. Jag sätter en bit folie runt benet för att det inte ska bli alldeles för kladdigt bara
" Och att det var tre mycket bra och snygga rätter råder det ingen tvekan om. Rökt märgsmör100 g kappa från köttet100 g smör100 g utvattnad benmärg i bitar10 kvistar timjan2 krossade vitlöksklyftorsalt och svartpepparStek kappan hårt i panna tills den släpper fett. Sås monterad med rökt märgsmör1 kg ben från biffen i bitarsmör1 hel vitlök delad på mitten rakt över15 kvistar backtimjan3 liter kalvfondServeringköttsaften från köttet50 g märgsmör1 dl glasyr från majrovornasalt och pepparchampangevinägerStek benen i smör med timjan och vitlök