Kräftstubbar, 24 bitar200 g kräftstjärtar (avrunnen vikt)200 g färskost med pepparrot3 msk hackad rödlök2 msk hackad dill2 msk majonäs1 ½ tsk finrivet citronskalsaltnymalen svartpeppar4 mjuka tunnbröd, rektanguläraHacka kräftorna och blanda med övriga ingredienser
Matjesnittar. Färskoströra. Tredje lagret, färskoströra. Blanda försiktigt creme fraiche, majonnäs och färskost i en skål till en jämn smet, smaka av med lite salt
Tunnbrödsstubbar med bacon och champinjoner. ½ dl färskost. Skär varje tunnbrödsrulle i fyra bitar. Blanda fräset med färskost, creme fraiche, persilja, senap och pressad vitlök
Gnägg-snittar. Man tar tunnbröd, brer på färskost med smak av pepparrot (gärna också extra pepparrotsvisp om ni frågar mig), lägger på hamburgerkött (hästkött, eller vad man nu väljer att kalla det), rullar ihop och skär i mindre bitar
Bre ett lager färskost på tunnbrödet, från kant till kant. Ganska enkelt som sagt och det blir snyggt och krispigt med den gröna ruccolan, krämigt från färskosten och mjukt och härligt från brödet
Rör ihop färskost, senap och riven ost till en slät massa. Skär upp i jämna, fina snittar. Fördela röra på tre tunnbröd, lägg ovanpå varandra och till sist den fjärde skivan som lock
Blanda färskost, feta och oliver i en matberedare. Oliv- och fetaostsnittar. Bred röran över bröden och stansa ut fina små snittar med en pepparkaksform eller liknande