Snabbgravadlax. Gravlaxsås. Skölj av laxen och torka av den. Täck laxen med blandningen och låt det stå i kyl i minst 1 h. 200 g laxfilé. 2 msk olivolja. Gravlaxsås2 msk svensk senap 1 msk fransk senap 3 msk socker 0,5 apelsin, skal från 1 msk rödvinsvinäger 1,5 dl rapsolja 3 msk kaffe 2 msk dill, fint skuren salt och vitpeppar. Snabbgravadlax200 g laxfilé 1 dl socker 1 dl salt 0,5 dl kaffebönor, grovmalda. Rödkåls- och äppelsallad0,25 rödkålshuvud 2 äpplen, fint tärnade 1 tsk rödvinsvinäger 0,5 tsk apelsinskal, finrivet 1 tsk apelsinsaft 2 msk olivolja salt och peppar
Mixa dill och olivolja slätt med stavmixer. Gnid in salt, socker och peppar i laxen. Torka av laxen med hushållspapper ordentligt och grilla eller stek laxen tills den är klar
½ msk olivolja. Skär laxen i fyra bitar. Låt laxen ligga och grava ca 20 minuter. Fräs löken i olivolja ca 2 minuter. Torka bort saltet från laxbitarna, strö över svartpeppar och fänkålsfrö och grilla i het, lätt oljad panna ca 2 minuter per sida. Servera pastastrutarna med den grillade laxen och den heta saffransåsen 500-600 g laxfilé av mittbit. 1 tsk olivolja
Mycket gott till den snabbgravadesnabbgravadlaxen i ugn. Rör i lite olivolja och salta efter smak. Ingredienser Zucchini, ca 0,5 per portion olivolja salt Beskrivning Skölj zucchini och skär av ändarna
Mycket gott till den snabbgravadesnabbgravadlaxen i ugn. Rör i lite olivolja och salta efter smak. Ingredienser Zucchini, ca 0,5 per portion olivolja salt Beskrivning Skölj zucchini och skär av ändarna