I med crème fraiche och koka ett par minuter. Och skulle det suga något alldeles förfärligt efter grillad mat – lägg den snabbgravade laxen på grillen, såklart
2 dl créme fraiche. Visserligen har vintern kommit tillbaka men imorgon vänder det. Jag har bestämt mig för att lita på naturen och alla träd som står i blom
I helgen lagade vi en snabbgravad halstrad röding med romsås. Rör ner creme fraiche. Snabbgravad halstrad röding med romsås 2 port2 rödingfiléer med skinnet kvar1/2 dl salt1 dl socker1/2 tsk vitpepparDillSmör att steka i½ dl gräddfil½ dl creme fraiche1 burk röd caviar, ishavsrom eller löjrom½ finhackad shalottenlökSalt och pepparBlanda salt, socker, peppar och dill. Het pastasås med röding (1 port)1 liten shalottenlök, finhackad¼ färsk fänkål, skivadLite smör2 dl fiskbuljong½ dl vin1 dl creme fraicheLite idealmjöl för redning1 tsk tomatpuréNågra stänk tabascoSalt och pepparKokt kött från rödingrensFräs lök och fänkål i smör. Snabbgravad halstrad röding med romsås 2 port
Tillsätt creme fraiche och koka såsen ett par minuter. 2 msk salt2 msk socker1 tsk grovkrossad vitpeppar½ dl hackad dillVarm senapssås1 fiskbuljongtärning alt 1 ½ msk fiskfond + en dl vatten½ msk vitvinsvinäger2 dl creme fraiche3 msk svensk söt senap1 ½ - 2 dl hackad dillca 1 krm nymald vitpepparev saltTilbehörKokt pressad potatisLättkokta broccollibuketterFärsk gurkaCitron- Se till att laxfilén är renputsad från skinn och ben. 2 dl creme fraiche
I fredags blev det i alla fall lax i ugnen, snabbgravad, med färskpotatis. Men den var riktig god och inte alls för majonäsig utan hade en friskhet av kanske creme fraiche