Det här ligger laxen i just nu 4 portionsbitar lax saften av 1 lime 3/4 msk salt 3/4 msk socker 1 msk riven ingefära Pressa limesaft (citron går lika bra)på firren Gnugga in riven ingefära och strö på socker och saltblandningen
Citronhollandaise. Vispa samman äggulor och citronsaft i en skål över hett vattenbad. Ta skålen från vattenbadet och smaka av med citronskal, salt och peppar
När potatisen har 10 minuter kvar kan du börja att steka fisken i en ganska het panna, pressa över lite citron strax innan fisken är färdig. 2 dl gräddfil, 1 dl riven västerbottenost, stenbitsrom, rivet skal av en citron och lite persilja
Snabbgravad röding och dillolja. Mixa dill med olivolja, smaka av med salt och eventuellt citron. Vänd strimlad spenat och ängsyra i citron och olivolja, lägg på tunnbrödet
Droppa olja ovanpå dem, pressa citron på, strö över peppar och saltflingor. Skala och finriv rödbetan, blanda med rivet eller strimlat citronskal, olja och saltflingor
Mycket gott till den snabbgravadesnabbgravad laxen i ugn. Det skulle nog gå att smaksätta mer till exempel i en inläggning eller som med morotssalladen med citron- och harissadressing