De här snabbakade limporna bakas med bikarbonat istället för jäst och behöver därför inte jäsa. Vi hade en liter fil som var lite för gammal och därför börjat att flocka sig
Lite extra god frukost idag med denna supersnabba och enkla limpan. 6 dl vetemjöl (jag använde rågsikt) 2 dl havregryn 1 tsk salt 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 4 dl vatten Sätt ugnen på 180 grader
Dessa snabba limpor är en stor favorit hos både mig och min sambo. Snabba och enkla helt enkelt. Doften av nybakat bröd på morgonen eller över huvud taget måste vara en av den godaste dofter man kan känna
I en evig tid var brödbak min stora akilleshäl. De jäste dåligt, blev hårda och kompakta. Då var räddningen filmjölksbröd, bara att röra ihop och skicka in i ugnen
Hemma är det bakarstuga. Mitt nya mål är att vi ska köpa lite mindre bröd och baka mera själva. Barnen är ju galna i limpa och det känns ju inte som det nyttigaste heller
Man kan förstås göra vad man vill med den här degen, men vi tyckte det var praktiskt att få några snabba bullar till frukost och en liten limpa till middagen