Till dessert blev det en snabb och otroligt enkel blåbärscheesecake i glas. Har man ingredienserna hemma svänger man snabbt ihop den och det är sååå gott
Kvällens efterrätt blev en enkel, snabb och inte alltför onyttig efterrätt som vi gör då och då. Då var det fredag igen och första arbetsveckan efter semestern är avklarad
Så här kommer ett nytt recept på en snabblagad dessert som vi åt igår kväll efter att ha plockat en skål med björnbär och fått händerna sönderstuckna av alla taggar
Och den är enkel och går snabbt att göra. Blåbärscheesecake75 g smör200 g digestivekex1 krm salt0,5 dl maizena3 st ägg1 tsk vaniljsocker4 dl crème fraiche200 g blåbär (jag tog 250 g)2 dl socker3,5 dl kesellaBotten
Och något som snabbt ska slängas ihop till betydligt fler rätter som en liten side. Jag har precis avverkat några timmar i böckerna och ska alldeles strax baka, jag kom underfund med att det som behövdes här hemma var både blåbärscheesecake och äppelkaka så det är vad som står på schemat nu i eftermiddag (och självklart kommer recept upp i dagarna)
En helt ny värld öppnade sig för mina ögon, då jag hann med en snabbvisit upp till Ronneby Brunn för att stämma av saker och ting med Sweden Rock-gänget inför kommande evenemang
Tyvärr tog den slut för snabbt så jag tror jag måste göra en egen snart. Jag orkade bara med en liten promenad till Hälsocentralen (för att hämta läkarintyg för Ida) sen var jag alldeles varm och trött
Men det gäller att äta dem snabbt så de inte hinner smälta bort. Men jag var tydligen väldigt snabb när jag läste receptet för jag upptäckte inte att det var en fryst variant förrän jag höll på att göra cheesecaken
Blanda kesella med lemon curd. Blanda tinade frysta blåbär med socker. Fördela blåbären i 4 glas. Toppa med citroncrèmen och dom krossade digestivekexen
För några inlägg sedan gjorde jag en snabb fuskcheesecake. Jag tänker fortfarande på cheesecake. Denna gång tog jag tiden att göra en riktig New York blueberry cheesecake, receptet kommer från tv-kocken Leila