Smuldeg recept

Smuldeg till paj - Glutenfri

Smuldeg till paj - Glutenfri

Smula över smuldegen. Hejsan. Har ni börjat plocka fram era stjärnor, ljusstakar, gardiner etc. Här går det framåt i alla fall, ska nog vara klar till söndag
Smuldeg

Smuldeg

Blanda ingredienserna till smuldegen. Ugn 225℃. 150g smör. 6 msk strösocker. 1 1/2 dl vetemjöl. 2 1/2 dl havregryn

Smuldeg

Fördela smuldeg över. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa
Smuldeg till paj

Smuldeg till paj

SMULDEG MED HAVREGRYN. SMULDEG UTAN HAVREGRYN. SMULDEG MED GRAHAMSMJÖL. 100 gram kallt smör eller margarin

Glutenfri smuldeg

Blanda flingor, mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa
Krämig äppelpaj med knaprig smuldeg

Krämig äppelpaj med knaprig smuldeg

Om du gillar kanel kan du krydda lite extra innan smuldegen. Fördela smuldegen på äppelbitarna och ställ sedan i mitten av ugnen
Rabarberpaj med världens bästa smuldeg

Rabarberpaj med världens bästa smuldeg

Japp, detta är världens bästa smuldeg. Dags för min favorit - den knäckiga smuldegen. Fördela smuldegen över rabarbern och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20 minuter (kan ta något längre tid om du har färsk rabarber)
Blåbärspaj med smuldeg

Blåbärspaj med smuldeg

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 500 gram blåbär 1,5 msk potatismjöl 1 dl strösocker 1,5 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 125 gram Mat & Bak smör Köp receptet
ÄPPELPAJ MED SMULDEG

ÄPPELPAJ MED SMULDEG

Äppelpaj med smuldeg (1 paj). Hej alla,. Det har blivit mycket onyttigheter den här helgen Eller ja, inte bara onyttigheter men många lyckade och goda recept som jag ska dela med mig av i veckan
Äpplepaj med världens bästa smuldeg

Äpplepaj med världens bästa smuldeg

Dags för min favorit - den knäckiga smuldegen. Fördela smuldegen över äpplebitarna och grädda sedan pajen i mitten av ugnen ca 20 minuter
Äppelpaj med knäckig smuldeg | Mitt kök

Äppelpaj med knäckig smuldeg | Mitt kök

Smuldeg. Detta gör att smuldegen flyter ihop och blir ”knäckig” när den gräddas. Grädda i ca 30-40 minuter i mitten av ugnen beroende på fastheten i äpplena, eller tills äpplena känns mjuka och smuldegen fått en fin gyllenbrun färg. Smuldegen kan ha fått bra färg innan äpplena är klara så du kan behöva täcka pajen med folie de sista 10 minuterna 4-5 st Äppel, fast, syrlig
Rustik äppelkaka med lemoncurd & smuldeg

Rustik äppelkaka med lemoncurd & smuldeg

Den här rustika äppelkakan med lemoncurd och smuldeg kom till när jag funderade på vad jag skulle vilja bjuda min fina farmor på till fika
Svartvinbärspaj med knäckig smuldeg

Svartvinbärspaj med knäckig smuldeg

Fyll pajformen och täck med smuldegsmassan. Smuldeg 225 g smör 270 g strösocker (3 dl) 100 g ljus sirap (¾ dl) 140 g stenmalet vetemjöl (2 ¼ dl) 5 g salt (1 tsk) 240 g dinkelgryn (går att byta ut mot havregryn) (6 dl)
ÄPPELMUFFINS MED KANELKLET OCH SMULDEG

ÄPPELMUFFINS MED KANELKLET OCH SMULDEG

Tack Hilda för ursprungsreceptet, vi lade till lite smuldeg i sann kakklubben-anda. Blanda alla ingredienserna till kanelkletet och smuldegen
Mango- och hallonpaj med knäckig smuldeg

Mango- och hallonpaj med knäckig smuldeg

Och så min favorit-smuldeg (som du hittar på fler ställen på denna blogg). Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter, tills smuldegen har fått fin färg och frukten har börjat "bubbla"
Rabarberpaj med smuldeg

Rabarberpaj med smuldeg

Gör så här Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form