Blanda samman de torra ingredienserna med det rumsvarma smöret. Smula över smuldegen. Ingredienser200 g smör4,5 dl finax mjölmix (eller vanligt mjöl)½ dl potatismjöl1,5 tsk bakpulver1,5 tsk vaniljsocker½ dl kokosflingor1,5 dl sockerValfria bär eller fruktGör så härSätt ugnen på 175 grader. 200 g smör
SMULDEG MED HAVREGRYN. SMULDEG UTAN HAVREGRYN. SMULDEG MED GRAHAMSMJÖL. 100 gram kallt smör eller margarin. 100 gram kallt smör eller margarin. 100 gram kallt smör eller margarin
Spara smöret till senare. Om du gillar kanel kan du krydda lite extra innan smuldegen. Häll äppelbitarna i en ugnsfast pajform, skär smöret i bitar och sprid ut över äppelbitarna
Japp, detta är världens bästa smuldeg. Dags för min favorit - den knäckiga smuldegen. Smält 100 g smör i en liten kastrull. Ta smöret från värmen och rör ner 2 msk ljus sirap, knappt 1/2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 1 dl havregryn och 1 tsk bakpulver. Fördela smuldegen över rabarbern och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20 minuter (kan ta något längre tid om du har färsk rabarber)
Häll ner smält smör och knåda samman till en smuldeg. Jag tyckte att komponenterna tillsammans i den här kakan var tillräckligt mastiga och därför behövdes inte lemoncurden göras på smör
Och så min favorit-smuldeg (som du hittar på fler ställen på denna blogg). Smält 100 g smör. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter, tills smuldegen har fått fin färg och frukten har börjat "bubbla"