Smuldeg grundrecept recept

Äppelmuffins med smuldeg

Äppelmuffins med smuldeg

Grundrecept muffins. Äppelmuffins är ju goda som de är i grunden, men de blir ännu godare om man toppar dem med smuldeg (eller crumble, kärt barn har många namn)
Äppelpaj LCHF

Äppelpaj LCHF

Börja med smuldegen. Fördela smuldegen över äpplena. (Min ugnsform är 15x20 cm, man kan även ta större men då täcker kanske inte smuldegen äpplena ifall man vill det. 2-4 portioner glass lchf - grundrecept
Knäckin äppelpaj med kanel

Knäckin äppelpaj med kanel

Smula över den gryniga smuldegen över äpplena och fördela den jämt. Efter många års frosseri i äppelpajer så hittade vi äntligen ett grundrecept som vi modifierat och är 100% nöjda med
Knäckig smulpaj

Knäckig smulpaj

Smula över den gryniga smuldegen över äpplena och fördela den jämt. Theres LundénEfter många års frosseri i äppelpajer så hittade vi äntligen ett grundrecept som vi modifierat och är 100% nöjda med
Äppelpaj "Knäckig med kanel"

Äppelpaj "Knäckig med kanel"

Smula över den gryniga smuldegen över äpplena och fördela den jämt. Efter många års frosseri i äppelpajer så hittade vi äntligen ett grundrecept som vi modifierat och är 100% nöjda med
Vit kladdkaka med björnbär- & havrecrumble

Vit kladdkaka med björnbär- & havrecrumble

För att förtydliga ytterligare så är detta alltså en alldeles perfekt kladdig vit kladdkaka som är toppad med en björnbärskompott och ovanpå det en smuldeg gjord på havregryn
Rabarber och jordgubbspaj med smultäcke

Rabarber och jordgubbspaj med smultäcke

Smuldegen. Grundrecept kommer från Köket, men vi gjorde om det lite. Strö över smuldegen. I helgen bakade vi något av det godaste och somrigaste som finns, rabarber och jordgubbspaj
Äppelpaj för två

Äppelpaj för två

Smuldeg. Här kommer ett grundrecept på minipaj. Blanda ihop smuldegen och strö över äpplena. Smuldeg. Äppelpajsäsongen har ju officiellt startat, och jag njuter av att kunna plocka några äpplen från trädet som står mitt på trädgården och slänga ihop en minipaj efter att Lily somnat på kvällen
Rabarberpaj med enkel vaniljvisp

Rabarberpaj med enkel vaniljvisp

Jättegott och enkelt, jag utökade smuldegen och rabarbermängden i denna då det var en stor form men gör lite på känn
Äppeltantens smuldegspajer

Äppeltantens smuldegspajer

Äppeltantens smuldeg (grundrecept). Jordgubbar, rabarber och syltad ingefära1 sats äppeltantens smuldeg (se grundrecept ovan) 3 rabarber 6 dl jordgubbar 4 knölar syltad ingefära 1 dl strösocker 2 msk majsstärkelse smör, till formarna. Päron och björnbär1 sats äppeltantens smuldeg (se grundrecept ovan) 6 päron mjuka 6 dl björnbär 2 msk smör 4 msk strösocker 0,5 msk kardemummakärnor 1 msk balsamvinäger smör, till formarna. Trädgårdsbär1 sats äppeltantens smuldeg (se grundrecept ovan) 12 dl färska bär (t ex smultron, hallon och röda vinbär) 1 dl strösocker 1 msk majsstärkelse smör, till formarna. Blåbärs- och citronpaj1 sats äppeltantens smuldeg (se grundrecept ovan) 1,5 dl blåbär 2 citroner, rivet skal 1 dl strösocker 2 msk majsstärkelse. Äppel- och persikopaj1 sats äppeltantens smuldeg (se grundrecept ovan) 4 äpplen 4 persikor (eller nektariner) 2 msk smör 2 msk strösocker 2 tsk malen kanel smör, till formarna
Smulpaj

Smulpaj

Fördela smuldegen över fyllningen. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa
äppelpaj

äppelpaj

dela smöret i småbitar och gör en smuldeg av smörbitarna, mjölet och sockret. Hedrliga grundrecept användes,

Grundrecept smuldeg

Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser ordentligt. Tryck ut degen jämnt i en pajform, diameter 23 cm

Äppeltantens smuldeg grundrecept

Äppeltantens smuldeg (grundrecept). Äppeltantens smuldeg (grundrecept). Nyp ihop råsocker, kokosflingor, havregryn, vetemjöl och smör tills det blir en smulig deg

Grundrecept på smuldeg

Fördela smuldegen över frukten. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt de torra ingredienserna och värm under omrörning tills allt är blandat och sockret har smält

Smulpaj, grundrecept

Skär matfettet i bitar och finfördela det snabbt i mjölet med fingertopparna till en grynig massa (smuldeg)