SMULDEG. Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl eller havregryn, socker och smör eller margarin i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman blandningen till en grynig massa - en smuldeg
Min bästa smuldeg Jag har experimenterat fram flera olika varianter av smuldeg, men det här receptet är nog det bästa jag har hittat på hittills - härligt knaprigt tack vare havregrynen och något nyttigare än vanligt tack vare grahamsmjölet
Jag älskar paj men mamma gör alltid med smuldeg och jag tycker inte alls om den degen. Mamma älskade den och tyckye den var ännu godare än smuldegspajer
Kör mjöl och margarin i matberedaren några sekunder tills det blandats till en smuldeg, häll sedan i vattnet och kör några sekunder tills det blir en deg
Jag har kryddat min smuldeg med kanel, man gör som man vill. 3 rabarber, skalade och skurna i småbitar1 mogen mango1/2 dl socker1tsk vaniljsocker2 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl (eller havregryn)4 tsk sockerlite kanel - kan självklart uteslutas. 1 dl grahamsmjöl
Smuldeg. Smuldeg. 1dl grahamsmjöl. 1dl grahamsmjöl. Vapendragare & Slaskmat. 2016-02-20, 13. 37. Jag och min lilla vapendragare här hemma trotsade snöovädret och begav oss till affären medan herren i huset och hans trogna vapendragare Erik skruvar taklister så det står härliga till i vardagsrummet
Skiva dem och lägg i en smord pajform (smörj med lite av smöret innan du gör smuldegen). grahamsmjöl. Pudra över lite socker och kanel samt täck med smuldegen
Smulmuffins med äpple10 stora 2,5 dl vetemjöl2,5 dl grahamsmjöl3 tsk bakpulver0,25 tsk malen kanel1 krm malda nejlikor1,5 dl farinsocker1,75 dl mjölk2 ägg, lättvispade125 g smör, smält och avsvalnat2 äpplen, skalade och rivna Smuldeg1 dl vetemjöl0,5 dl strösocker1 dl havregryn50 g smör, hackat Gör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smöra fördjupningarna i en muffinsplåtBlanda samman de torra ingredienserna i en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk och smält smörTillsätt blandningen till de torra ingredienserna ochrör om lätt tills allt precis har blandats,smeten ska vara ojämn med klumparVänd försiktigt ner äpplenaFördela smeten jämnt i de förberedda formarnaBlanda ingredienserna till smuldegen i en skålNyp ihop blandningen till smulorStrö två teskedar smuldeg över varje muffinsGrädda i ca 25 minuter, tills muffinsen är gyllenbrunaLåt svalna på plåten i 5 minuterFlytta dem sedan till ett galler 10 stora. 2,5 dl grahamsmjöl
Lägg nu äpplena i en ugnsform och finfördela sedan smuldegen över äpplena. Tips & TricksDet går bra att byta ut halva vetemjölet mot till exempel grahamsmjöl eller havregryn för annan smak och konsistens
Man kan göra den här smuldegen till alla olika sorters frukter, jättegod till äpple speciellt. Ännu ett knep som bidrar till detta är att jag inte har något vetemjöl i utan det är bara grahamsmjöl och havregryn
Smuldeg. Mamma hade ändrat bullreceptet så att det var hälften grahamsmjöl och hälften vetemjöl i, hon brukade alltid göra det för att det skulle bli lite mer stadiga och ”nyttiga”